Jumalattomuuden haitallisuudesta

Jumalattomuus on kristillisessä Suomessa ollut sikseen huonossa huudossa, että sitä on alettu kutsua ateismiksi. Ateismi on niukimmillaan hyvin lähellä ei mitään, sillä esimerkiksi Stalinin ateistisen valtakunnan hirmutöitä eivät kaikki laske jumalattomuuden töiksi, sillä olihan Stalinilla jotain pappisopintoja, eivätkä kaikki neuvostoliittolaiset olleet ateisteja. Niinpä asiaa pitänee lähestäyä toisella tavalla. Tai vaikkei pitäisikään, lähestyn nyt kumminkin.

Koska ateismi on vanha keksintö, mutta uskonnot ovat edelleen enemmistön kannattamia, voidaan pitää selvänä, että uskonnoilla on sekä yhteisöä hyödyttäviä, että mahdollisesti haitallisia vaikutuksia, mutta hyödyt voittavat haitat. Jos asia olisi toistenpäin, niin uskontojen harjoittajathan olisivat kadonneet.  Tässä en siis erittele uskontoja toisistaan, ovathan ne kaikki ateismin vastakohtia.

Ateismi ei tuo oikein mitään lisää yhteiskuntaan, koska sehän on puhtaimmillaan milteipä ei mitään. Ateismi voi poistaa valtaan päästyään uskontojen haitat ja niihinhän jumalattomuuspropaganda keskittyykin. Mutta jos siis uskontojen hyödytkin häviävät samalla kertaa ja ne ovat haittoja suuremmat, on jumalattomuus todistetusti haitallista.

Otan vielä yhden esimerkin. Kirkoissa lauletaan virsiä ja se luo yhteenkuuluvuuden tunnetta myös vaakasuuntaan. Ateismissa ei lauleta virsiä, mutta ateistisessa valtiossa voidaan kokea yhteenkuuluvuutta jalkapallo-ottelun katsomossa. Näin on ainakin joku jumalaton väittelytilanteessa esittänyt, enkä mene tuota kumoamaan. Kyse on kuitenkin nyt siitä, että myös kristillisissä yhteiskunnissa voidaan kokea sama yhteenkuuluvuuden tunne jalkapallo-ottelun katsomossa, eli ateismi hävisi 1-2.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu