Mårran-asut ovat suosittuja

Mårran on suomenruotsalainen satukirja- ja sarjakuvahahmo (Linkki). Näin mätäkuun viimeisenä perjantaina voinee hieman kirjoittaa hänestä ja mårran-asuista. Kukpa sitä nyt perjantaitaan haluaisi pilata jollakin muulla lukemisella?

Mårran on ehkä vähän yllättäen naispuoleinen, siis hon/hennes, eikä han/hannes. Hahmo on jäätävä. Tästäköhän johtuu, että mårran-asut ovat suosittuja myös hyvin kuumissa ilmasto-oloissa?

Mårran-asut ovat periaatteessa sukupuolineutraaleja, mutta enimmäkseen ne ovat olleet naisten käytössä. Joskus joku mies on kuitenkin mårran-asuun pukeutumalla päässyt takaa-ajajiltaan karkuun. Ja toki joskus jäänyt kiinnikin, mistä sitten tiedetään, että asulla on tällaistakin käyttöä.

Mårran-asut ovat naisten keskinäistä tasavertaisuutta lisääviä, koska sekä kehopositiivinen että alipainoinen nainen näyttää kutakuinkin yhtä hyvältä tässä asussa. Moni mies taas tykkää, jos vaimot käyttävät mårran-asuja, niin silloin ei kukaan kiinnitä huomiota siihen, jos joku heistä on törmännyt oveen tai saanut muuten mustelman.

Eräästä keskiaasialaisesta maasta 1970-luvulla otetut valokuvat kertovat, etteivät kaupunkilaisnaiset käyttäneet vielä tuolloin mårran-asuja kovinkaan yleisesti, vaan harrastivat muita tyylisuuntia. Nykyään tuollakin mårran-asut ovat hyvin suosittuja ja uusi hallinto jopa antaa vahvan suosituksen naisille mårran-asujen käyttämiseen.

Suomessa edistymieliset naiset kannustavat mårran-asujen käyttäjiä pitämään tyylinsä, mutta eivät itse käytä asua. Eikä tässä kaikki, sillä samat naiset ovat paheksumassa uusia vallanpitäjiä tuolla Keski-Aasiassa, vaikka nämä suosittelevat mårran-asuja. Miten vaikeaa miehen on joskus seuratakaan naisen järjenjuoksua.

Kirjoitus voi sisältyä pieniä pitoisuuksia huonoa huumoria ja piilomerktiyksiä sekä kirjoitusvirheitä, joista ei tiedä, ovatko ne tahattomia vai tahallisia. Niinpä lukijakaan ei tiedä, että säälisikö vai nauraisiko.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu