Päivän evankeliumi 3.3.2024; juutalaiset olivat järkeviä

Tämän päivän evankeliumiteksti on Johanneksen evankeliumin 8. luvusta (Linkki). Järkevien juutalaisten ja Jeesuksen välille syntyy kiistaa mm. siitä, että oliko Jeesus Aabrahamin aikalainen.

Jeesus vastasi: ”Totisesti, totisesti: jo ennen kuin Abraham syntyi – minä olin.”

Vähemmästäkin sitä järkevätkin ihmiset voivat hermostua ja alkaa keräilemään kiviä.

Me kristityt olemme uskoneet Jeesukseen jo parisentuhatta vuotta ja mitä tästä järjettömyydestä on seurannut? Ei nyt mitään katastrofia kuitenkaan ja nykyään meitä Jeesukseen uskovia on selvästi enemmän kuin järkeviä juutalaisia.

Ei tuo edellä esitetty tietenkään todista järkeilijöille, että Jeesus olikin oikeasti Jumalan poika, mutta antanee se kuitenkin vihjeen siitä, ettei uskonasioita voi loppuun asti järkeillä. Se vaan on joillekin vaikea myöntää itselleen, että eväät loppuvat.

Linkki samaan tekstiin kauniin kuvan kera: https://www.facebook.com/anjalankoskenseurakunta/posts/p%C3%A4iv%C3%A4n-evankeliumijoh-84659jeesus-sanoi-kuka-teist%C3%A4-voi-osoittaa-ett%C3%A4-min%C3%A4-olen-/4141631022528222/ (Linkki).

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu