Pitääkö pilapiirrokset kriminalisoida?

Ranta Turussa 10 vuotta sitten. Kuvaajaviite: By Anneli Salo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33482042

Pilapiirtäjä Ville Ranta ei mitenkään ole suosikkejani, mutta kyllä häntä nyt sentään voi ajoittain sietää. Hänen tyylinsä on ainakin omaperäistä ja usein niissä kuvissa on myös pilaa. Monesti se sitten tarkoittaa, että nauretaan jollekin päättävälle ihmisryhmälle tjsp.

Nyt sitten uutisoidaan, että Ville Rantaa ollaan kutsumassa oikeuteen kiihottamisrikoksesta (Linkki). Kiihottamisrikoksesta voi saada tuomion, vaikka kukaan ei olisi kiihottunutkaan (Linkki). Tässä rikoslajissa kelvottomia yrityksiä ei tunnettane.

Maalittamisen käynnistämisen kriminalisointi saattaa riittää pilapiirosten julkaisemisen kriminalisointiin (Linkki). Näin ei tarvittaisikaan erillistä pilapiirrosten esittämisen kieltävää lakia. On hyvä huomata, ettei pilapiirtelyä oltaisi siltikään kriminalisoimassa. Jokainen saisi edelleen piirtää mitä haluaa, kunhan ei esitä tuotoksiaan kenellekään. Näin ei piirtämisen vapautta rajoitettaisi.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu