Pitäisikö raittiutta vähentää?
Näin perjantaina tuli mieleen, että itse olen profiilissani ilmoittanut mm. olevani ajoittain raitis. Kun Trump on taas antanut ymmärtää olevansa täysraitis ja melkoisen vaarallinen presidentin virassaan, niin olisiko syytä pyrkiä ottamaan etäisyyttä mahdollisiin trumpmaisiin piirteisiinsä ja vähentämään raittiuttaan?
Pitäisikö toiseksi viimeisen sanan olla ”vähentämällä”?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se noin olisi pitänyt olla. Menin sitten lisäämään siihen ja-sanan.
Ilmoita asiaton viesti
Neljä vuottako olet tuota funteerannut?
Ilmoita asiaton viesti
”Näin perjantaina tuli mieleen…”
Ilmoita asiaton viesti
Vasta nyt?
Ilmoita asiaton viesti
Millois itse?
Ilmoita asiaton viesti
Korrelaation esimerkkinä tuo on luokkaa ”jäätelönkulutus ja hukkumiskuolemat kalenterivuoden aikana”. Koska heinäkuussa molemmat käyrät ovat korkealla, voidaan muka-päätellä jätskinsyönnin suistavan kansaa järvenpohjaan.
Trumpin katson olevan ns. syntymähumalassa, joten se mies ei tarvitse alkoholin stimuloivaa vaikutusta mihinkään. Saska Saarikosken kirjoittamassa Trump-kirjassa tuo täysraittius todetaan, ja sen syyksi ilmoitetaan opiskelijapoika Donald Trumpin havainto viinaksien vaikutuksista kaveripiirissä: kun pysyy erossa alkoholista, on jo askeleen edellä yksilöiden välisissä työelämäkamppailuissa.
”Ajoittain raitis” tuo mieleeni tipattoman tammikuun. Sitähän tässä elellään!
Ilmoita asiaton viesti
Vain alkoholistit harrastavat tipatonta tammikuuta. Toistaiseksi en ole sellaista tarvinnut.
Ilmoita asiaton viesti
Tästä väännettiin joskus Pekka Siikalan kanssa. Pekka kuvitteli kyynisesti, että raittiin tammikuun jälkeen alkaisi systemaattinen kännääminen, vaikka esimerkiksi minä en ole ikinä maininnut mitään alkoholinkäytöstä helmikuussa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvää pohdintaa. Muuten, olihan myös Aatu raitis ja kaiken lisäksi vegetaristi..
Ilmoita asiaton viesti
Aina pahempi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, olisipa Trump tyytynyt hukuttamaan harminsa kunnon känniin…
Jos hän oikeasti on ollut raitis, siihen ei edes olisi tarvittu niin paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Nimettömien raittiiden kokous:
”Hei! Olen Risto ja raittiusongelmainen. Nyt elän uutta elämää ja pidän raittiuden poissa päivän kerrallaan.”
Ilmoita asiaton viesti
Kehitys on huolestuttavaa, kun alkoholin kulutus on laskenut vuodesta toiseen jo 14 vuoden ajan. Edes vahvemman oluen tuominen marketteihin ei ole onnistunut kääntämään suuntaa. Vuonna 2019 kulutus oli jopa 4 prosenttia edellisvuotta alempi ja koronavuoden ensimmäisellä kolmanneksella se suorastaan romahti alaspäin kymmenellä prosentilla. Mihinkähän tässä vielä päädytään, ennen kaikkea nuorison keskuudessa tilanne on vakava.
Ilmoita asiaton viesti
Entisenä tai lopettelevana huonon huumorin harrastajana pyydän anteeksi, jos tämä blogi loukkasi jotakuta, jolla on juominen ongelmana, toivottavasti kuitenkin taaksejääneenä ongelmana.
Raittiusseuratoiminta alkoi Suomessa, kun alkoholin kulutus oli varsin kohtuullista litroissa mitattuna. Jo muutamassa kymmenessä vuodessa juominen saatiin reippaasti runsastumaan. Tästä tulisi tehdä analyysiä. Oma arvioni on, että mikä tahansa hyveellisyysyhdistys on vaarassa ajautua itsekorostukseen ja oman tarpeeellisuuden maksimointiin. Jos paheellisia ihmisiä ei ole riittävästi hyveellisyystoiminnan jatkamisen ja laajentamisen kannalta, niin sitten pitää jotenkin joko lisätä perinteellisten paheellisten määrää tai korottaa rimaa, niin että entisistä melkein hyveellisistä saadaan määritelmän muutoksen kautta uusia paheellisia.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitän kommentoijia siitä, että tämä blogi pääsi puujalkavitsien tasolle, hetkiseksi ainakin. Kiitos tietenkin myös ehkä jopa 100 lukijalle.
Ilmoita asiaton viesti