Puheenaiheena -sanat

Kuva 1. Kuvankaappauslähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sana_(Mali)

Nykyaikana -sanat ovat tulleet muotiin. Esimerkiksi n-sana esiintyy salasanoissa (Linkki), joskaan ei ole kovin hyvä siinä tarkoituksessa. Yhdysmerkki on kuitenkin erikoismerkki, jonka esiintyminen tekstissä on harvinaisempaa kuin yleisimpien aakkosten. Jos salasanassaan käyttää sekä SUUR- että pienaakkosia, robotit löytävät sen hitaammin kuin pelkkiä pieniä kirjaimia käytettäessä.  Niinpä N-sana olisi taas todennäköisesti vähän vaikeammin löytyvä salasana kuin n-sana.

Maailma voi myös muuttua siihen suuntaan, että sanoja, tai niiden esittäminen, kielletään ja korvataan -sana-tyyppisillä ilmauksilla. Tätä tarkoitusta varten laadinkin alustavan kiellettyjen sanojen koodilistan:

A-sana, B-sana, C-sana, D-sana, E-sana, F-sana, G-sana, H-sana, I-sana, J-sana, K-sana, L-sana, M-sana, N-sana, O-sana, P-sana, Q-sana, R-sana, S-sana, T-sana, U-sana, V-sana, W-sana, X-sana, Y-sana, Z-sana, Ä-sana, Ö-sana, a-sana, b-sana, c-sana, d-sana, e-sana, f-sana, g-sana, h-sana, i-sana, j-sana, k-sana, l-sana, m-sana, n-sana, o-sana, p-sana, q-sana, r-sana, s-sana, t-sana, u-sana, v-sana, w-sana, x-sana, y-sana, z-sana, ä-sana, ja ö-sana.

Haluatko ehkä täydentää listaa? Perustellut täydennykset ovat tervetulleita.

Sanasta vielä lisähuomautus, että se voidaan ymmärtää myös väärin. Kuva 1 selventänee asiaa.

0
rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu