Teologian palauttaminen hengelliseen regimenttiin?

Puheenvuorossa aloitettu uskonto ja tiede –keskustelu inspiroi tähän aloitukseeni (Linkki). Teologiaahan opetetaan nykyään yliopistoissa tieteen raameissa. Luterilaisessa jaossa hengelliseen ja maalliseen regimenttiin tiede taitanee solahtaa sinne maalliselle puolelle, nykyään ainakin.  Kun nimi teologia tarkoittaa oppia jumalasta, jossa siis alkujaan tutkittiin, mitä mieltä Jumala on ihmisestä, niin nykyään teologinen tutkimus selvittää, että mitä mieltä ihmiset ovat Jumalasta. Iso muutos, jossa on vaihdettu koko asia hengellisestä maalliseen regimenttiin.

Seurauksena tästä on sitten mm. se, ettei arkkipiispa enää sano, mitä Jumala haluaa tai tahtoo. Hänhän on saanut maallisen opetuksen.

Jos ev. lut. kirkossamme syntyisi herätys, jossa tavoitteena olisi palauttaa teologia hengelliseen regimenttiin, niin mitähän siinä pitäisi tehdä? Varmaankin pappiskoulutus tulisi siirtää kirkon hoteisiin. Jäisikö sitten yliopistoihin teologista tiedekuntaa? Ehkä jäisi, jos kouluissa edelleen opetettaisiin uskontoa. Vaikka todennäköisesti uskontotieteellinen tiedekunta olisi luontevampi oppilaitos uskonnonopettajille.

Kirkosta tulisi uskoakseni hengellisempi laitos, jos sen opettajat olisivat hengellisiä. Erimieltä olevia en kivitä.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu