Herkkutatin varsinainen satokausi alkoi

Nyt kannattaa mennä metsään. Tänään olin reilun tunnin metsässä ja 15 litran kori tuli täyteen ja enemmänkin. En ole aikaisempina vuosina samassa paikassa herkkutatteja kerännyt, joten en osaa arvioida saaliin perusteella, onko nyt alkamassa hyvä satokausi, mutta hyvältä näyttää. Huomenna taas toiseen paikkaan ja viikonloppuna tuttuun paikkaan Kemiöön.

Ensimmäiset löytyneet sienet olivat yllättäen suppilovahveroita. Samassa paikassa oli viime syksynä ihan kohtuullisesti niitä, mutta nyt metsää on raskaasti harvennettu, joten suppiloita sieltä tuskin löytyy enää runsaasti useaan vuoteen. Metsäalue on kuitenkin suuri ja suppilovahveroa löytyi vain harvennetulta alueelta. Herkkutatille paremmin sopiviin alueisiin ei oltu koskettu.

Kanttarellejä löytyi myös runsaasti, reilu pari litraa tai 629 g. Eräs niistä oli epätavallisen kookas, painoi 52 g.

Tällä kertaa suurin tatti oli halkaisijaltaan 26-senttinen. Jos joku ihmettelee, minkä kokoisia nämä jättiläiset ovat nuorina, niin suurin 1. luokan tatti oli peräti 16-senttinen. En huomannut laskea tattien määrää, mutta alle 20 kpl niitä vain oli. Eräs arviolta 30-senttinen oli niin huonossa kunnossa, että en tutkinut lähempää.

Edit 30.8. Lisäsin kuvia kun tämä blogialusta lopetti tahmaamisen.

Edit 2.9. Lisätty kuva päivän saaliista. Kuvaa selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 3.9. Lisätty kuvia päivän saaliista. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 4.9. Lisätty kuvia päivän saaliista. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 5.9. Lisätty kuvia päivän saaliista. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 8.9. Lisätty kuvia päivän saaliista. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 10.9. Lisätty kuva päivän saaliista. Kuvaa selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 11.9. Jos ette ole huomanneet, kirjoitus muuttui sienestyspäiväkirjaksi. Lisätty kuvia päivän saaliista. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 12.9. Lisätty kuvia päivän saaliista. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina.

Edit 13.9. Lisätty pari kuvaa. Kuvia selvittävä teksti alla kommenttina

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu