Munavoi toisin

Munavoi on kätevä, koska siinä on yhdessä kaikki, mitä leivän päälle tarvitaan tai kaivataan. Itse en ole laittanut voita leivän päälle vuosikymmeniin, joten sulatejuusto saa korvata sen. Muutenkin reseptissäni on minun makuuni sopivia aineksia. Korvaa mielestäsi epäsopivat omilla suosikeillasi ja tee kokeiluja.

Munavoi oli eräs suosikeistani noin 35 – 30 vuotta sitten, mutta sen jälkeen sitä ei ole tullut tehtyä. Nyt kuitenkin tuli kokeiltua. Todennäköisesti kokeilen vielä muitakin ainesosia. Jotain yrttiä ehkä, ruohosipuli, persilja, ehkä basilika. Alla kuitenkin ensimmäisen kokeilun ainesosat suurin piirtein.

7 munaa

n. 100 g sulatejuustoa

n. 60 g sinihomejuustomurua

vajaa 1 dl soijakastiketta

1 rkl valkosipulijauhetta

3 tippaa Blairin mega death chilikastiketta

1 tl currya

Maussa tulee hyvin selvästi esille sinihomejuusto sekä valkosipuli. Vaikka mega death on erittäin vahvaa, death-kastikkeista toiseksi vahvin, ei tulisuus tule kovinkaan selvästi esille, koska munavoi on kylmää tai heti valmistuksen jälkeen haaleaa.

Munat keitetään koviksi, kuoritaan ja murskataan haarukalla kulhossa tai pakasterasiassa, kun muut ainesosat on lisätty. Lisää vahvemman makuisia aluksi varovaisesti, maista ja lisää niitä tarvittaessa. Munien määräksi tuli 7, koska 1,5 litran kattilan pohja täyttyi niillä. Sulatejuuston tehtävä on sitoa muut ainesosat eikä se juurikaan vaikuta makuun.

Silloin aikoinaan maustoin munavoita sinapilla ja aromisuolalla ja olihan sekin ihan hyvää.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu