Korvasieniä löytyy jo

Kuulin tiistaina, että täältä saarelta on löytynyt korvasieniä jo pari viikkoa sitten, joten olen jo tavallaan hieman myöhässä. Pieniä ne silti vielä ovat eikä mielestäni voi vielä sanoa varsinaisen satokauden alkaneen, mutta nyt kannattaa jo alkaa katsastamaan potentiaalisia hakkuuaukioita. Saalistakin kun voi jo löytyä.

Kuvan sienet löytyivät ns. varmasta paikasta, josta vuosi sitten löytyi enemmän ja isompia. Samalla katsastin parhaimman herkkutattipaikkani. Metsää siellä oli jälleen hieman harvennettu, mutta uskoisin, että syksyllä sieltä löytyy silti vielä herkkutatteja. Sen verran iso ja vaihteleva alue.

Jatkossa katsastan hiljakseen kiinnostavia paikkoja, joita tällä saarella kyllä löytyy. Varsinainen satokausihan pitäisi alkaa vasta, kun koivujen lehdet ovat jo hieman avautuneet. Tuomas Salsteen sivupari http://www.tuomas.salste.net/doc/korvasieni/korvasieni.html ja http://www.tuomas.salste.net/doc/korvasieni/korvasienipaikat.html on tietysti edelleen paras tietolähde korvasienestä.

 

Lisätty kuvat 3 ja 4 19.5.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu