On se niin väärin

Minä olen vähintään vähemmistön vähemmistön vähemmistön edustaja. En nyt viitsi mennä syvemmälle, mutta me suomalaiset olemme vähemmistö maailmassa, minä asun pääasiassa ruotsinkielisessä kunnassa, jossa olen suomenkielisenä vähemmistössä. Lisäksi olen chilipää, ihan tosi paatunut sellainen. Pari vähemmistötasoa siis lisää.

Olen kuitenkin keksinyt ratkaisun. Tai ainakin osittaisen sellaisen. Ei se oikeastaan ole mikään uutuus. Näin täällä syrjäseudulla on ennenkin pärjätty. Postimyynnistä tilattu vaikka mitä morsiamista lähtien. Nyt siis tietysti netistä ja tällä kertaa vain hiton tulista soosia hiton paljon.

 

Lisäys 17.5.2019: Nyt kun ostoksesta on kulunut jo reilu pari vuotta, voidaan arvioida chilikastikkeen kulutus ja hieman laskeskella. Sanoisin silmämääräisesti, että noin puolet on kulunut. Isossa purkissa on jäljellä selvästi alle puolet, mutta kun siihen lisätään 150 ml pullossa ja ketsupin joukossa oleva määrä, on puolet uskoakseni ihan hyvä arvio.

Jotta saataisiin käsitys siitä kuinka paljon kilo miljoonan scovillen chilikastiketta on hyvä keino verrata sitä tabascoon, jossa pitäisi olla 2500 scovillea. Kilon purkki vastaa siis noin 400 litraa tabascoa ja kun sen vuosikulutus olisi noin 100 litraa, olisi päivittäinen 2,7 desilitraa. Lähikaupassa 57 ml pullo tabascoa maksaa 2,99 €, joten päivittäinen maustaminen maksaisi tulisuuden osalta 14,35 €. Maksoin kilon purkistani postituskuluineen 24,50 €, jolloin päivittäisen annoksen hinta on 1,7 eurosenttiä.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu