Satulehdosta itään
Lund tarkoittaa joko lehtoa tai metsikköä. Sagalund on naapurissani oleva Kemiönsaaren päämuseo. Nyt oli toivottavasti minulle viimeinen mahdollinen kevät kävellen kuvata sen alkukesän kukkaloistoa.
Tiedote
Presidentinvaalikisa kuumenee ja Vaalietkot tekee paluun – Tilaa maksuton uutiskirje! Tilaamaan —>
Lund tarkoittaa joko lehtoa tai metsikköä. Sagalund on naapurissani oleva Kemiönsaaren päämuseo. Nyt oli toivottavasti minulle viimeinen mahdollinen kevät kävellen kuvata sen alkukesän kukkaloistoa.
Kauniita kuvia, mutta tekstiä en oikein oivaltanut, miksi ihmeessä toivot, että et voisi kävellä ensi keväänä?
Ilmoita asiaton viesti
Toivon että tulisi syy muuttaa. Asia on vielä kesken, joten sen takia salaperäisyys. Toinen otsikkoehdotus olisi viitannut Chandleriin eli vaikkapa Kauniit jäähyväiset.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota muuttoa minäkin epäilin, mutta eihän se estäisi kävelemistä tuonne puutarhaan vaikka asuisi Vuosaaressa;)
Ilmoita asiaton viesti
Tuo luhtiaitta on hieno! Vasen pääty on tosin kovin lähellä maata… ei kai hirsirunko ole alkanut pehmetä?
Katto näkyy olevan lautaa. Miten se on toteutettu? Onko laudoituksen alla ehkä bitumihuopa, vai toimiiko rakenne sellaisenaan? Katteen kunto on kuvan perusteella niin hyvä, ettei se voi olla kovin vanha.
Menestystä aitalle toivoo Tuomo!
Ilmoita asiaton viesti
Lisäsin aitasta muutaman kuvan.
Katon rakenteesta ottamani kuva on niin huono, että siinä ei näy alla oleva melko alkuperäiseltä näyttävä lautakerros. Päällimmäiset ovat ehkä 20 – 30 vuotta vanhoja.
Ilmoita asiaton viesti
Suurkiitos minulle suorastaan nimetystä lisäsarjasta!
Sahatavara on kuin onkin aikamoinen katemateriaali, kun sen alttius lahoamiselle osataan ottaa huomioon. Jyrkkä kaltevuus ja vahva, tietyin väliajoin toistuva tervaaminen antavat mahdollisuuden pitkään käyttöikään. Tietysti on ymmärrettävä valita oikea puulaji: haapa on yksi parhaista, kun esimerkiksi tammea ei meikäläisessä tarjonnassa ole.
Jännä ratkaisu tuo päätyseinän lomalaudoitus, vaikka pitkä julkisivu on hirsipintainen. Olisiko siinä ajateltu päädyn tehostettua suojaamista päivänpaisteelta?
Tässä vielä kuva kotiseurakuntani kellotapulista hirsineen ja kattopaanuineen. Toiset tykkää, toiset ei!
http://4.bp.blogspot.com/-w45m6wUtG9E/UsJFZhwXxAI/…
Ilmoita asiaton viesti
Kyseisestä kellotapulista tykkään, eli olen se toiset vastaan toiset, se toinen osapuoli.
Ilmoita asiaton viesti
Pihatuoliltani kuvatussa viimeisessä lisäämässäni kuvassa voisi näkyä myös aitta, mutta puut peittävät sen. Matkaa sen luo on noin 50 m, joten lisäkuvista ei suurta vaivaa ollut.
Aitan kolme sivua on laudoitettu. Luhtikäytävän seinä on kai jätetty laudoittamatta suojaisuuden tai hankaluuden takia. Aitalla ei ole kylttiä, kuten useimmilla muilla Sagalundin rakennuksilla, joten sen historiasta ei helpolla löydä tietoa. Hirsiosa voi hyvinkin olla pari sataa vuotta vanha.
Naapuriasunnon eteläseinää ei ole huollettu lainkaan ja se näkyy. Keskimmäisessä ikkunassa puinen alalista näyttää alkuperäiseltä, vasemmanpuolisessa lisätty muovilista on vahvasti vääntyillyt ja murtunut, oikealla alumiinilista on kestänyt. Talo on rakennettu -77 ja otettu asuinkäyttöön -78.
Paanu taitaa olla huollettuna lähes ikuinen.
Ilmoita asiaton viesti
Aitasta meilläkin on monesti puhuttu. Voisi siellä olla varayösijat. Mistähän sellaisia löytyisi? Toinen ihmeteltävä on saisiko sellaisellerakennusluvan. Nuo esittelemäsi ovat jo hiukan iäkkäämpiä ja ehkä siellä missä asut asiat hoituvat helpommin kuin Tammisaaressa.
Ilmoita asiaton viesti
Kunnilla taitaa edelleen olla kullakin omat rakennussäädökset, mutta jos ei tee kiinteitä perustuksia ja neliömäärä on pieni (muistikuva alle 10 m²), ei tietääkseni tarvita rakennuslupaa. Väyrysen jalasmökki lienee kuuluisin esimerkki, mutta vanha asuntovaunu voisi olla kätevämpi ja ehkä halvempikin.
Kaarinassa asuessa yhdellä naapurilla oli melkeinpä mökkikylä pihallaan eikä hän uusimmalle vajalleen (noin 4 m²) mitään lupaa ollut hakenut. Muistaakseni rakennussarja maksoi alle pari tonnia. Perustuksina sorakerros, jonka päällä joitakin 40×40 betonilaattoja. Jos kovin lähelle rajaa pystyttää, on hyvä jutella rajanaapurille ensin. Laissakin siitä jotain on.
Ilmoita asiaton viesti
10 neliöisen saa tehdä, mutta en tiedä miten se riittäisi tarpeisiimme, iso perhe, mutta tarve harvaan. Jotain kunnollista kaipaisin. Meillä on vanha hirsinen harmaa piharakennus. Sen voisi tietysti muuttaa vaikka majoituspaikaksi, tilaakin siinä on, mutta koneille ei sitten ole tilaa ja pitäähän nekin säilyttää hyvin. Maalla toki näkyy olevan metsät koneiden säilytyspaikkoina. Sitä en oikein edes ymmärrä. Ruostuvathan ne kaikki siellä, mutta maataloudessa rahat tulee tukina, joten kai sellaiseen on varaa. Uusia isompia sitten hankitaan pian, kun edellinen on jäänyt sinne metsään lahoamaan.
Ilmoita asiaton viesti