Lintujärvellä kuvaamassa

Kävin Aneriojärvellä testaamassa taas kuvauskalustoa, koska se on lähellä ja ihan mielenkiintoinen. Mukana minulla oli vain Microsoft Lumia 950XL ja Zhiyun Smooth Q gimbaali, koska tarkoitus oli testata vain käsivaraisen kävellen kuvaamisen laatua. Poikkesin kuitenkin myös lintutornissa ja totesin, että paikka on esittelemisen arvoinen.

Aneriojärven lintutorni sijaitsee noin 150 metrin päässä 110-tiestä eli entisestä ykköstiestä Suomusjärvellä, joka kuuluu nyt Saloon. Matkaa Turkuun on noin 80 ja Helsinkiin noin 89 km. Heti 110:n vieressä on muutaman auton parkkipaikka ja sieltä lähtee puurakenteinen kulkureitti, josta myöhemmin video. Tässä karttalinkki parkkipaikalle.

Smooth Q:ssa on joystick, jonka avulla kamerana käytettävää kännykkää tai action-kameraa voi kiertää ja kallistaa, joten kolmijalkaan tai muuhun kuvausalustaan liitettävää kuvaus- tai panorointipäätä ei tarvita ja niiden liukupintojen tartunta- ja liikekitkan erosta johtuvaa nykimistä ei ole. Joystick vain on turhan herkkä ja liike on hyvin usein liian suuri eikä kamera ehdi aina tarkentaa kuvaa. Alla panorointia lintutornista. Gimbaali oli tuettuna tornin kaiteeseen.

Ja sitten se video, jonka takia järvelle menin. Kuvattu 1080p resoluutiolla, jolla se olisi myös syytä katsoa, jotta virheet erottuvat.

Osa suttuisuudesta johtuu uskoakseni Youtuben käyttämästä pakkausalgoritmista. Kuva ohi lipuvasta pajukosta muuttuu koko ajan paljon ja agressiivinen pakkaaminen tekee sen alkuperäistä suttuisemmaksi. En äkkiseltään keksi haasteellisempaa videon kuvauskohdetta.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu