Interaktiivisen videokollaasin kuvaamiskeikalta

 

Kollaasivideon kuvauskalusto: Vasemmalla on Microsoft Lumia 950XL kolmijalassa, keskellä action-kamera, navigaattori, jotta tuntemattomilla metsäteillä olisi helpompi ajaa, oikealla Huawei P9 lite kolmijalassa ja penkillä tabletti, jossa DU recorder tallentaa GPS-perusteista sijaintia Maastokartalla. Maastokartan asetuksissa on kartan siirto sijainnin mukaan päällä ja tabletti on penkillä tuettu vinoon asentoon, jotta näyttö ei kääntyilisi automaattisesti. Tämä on filmattu Jollalla, joka toimi myös koko laitteiston wifi-tukiasemana.

Tuo ylläoleva Youtube-video on aika surkea. Kuvattu käsivaraisesti ja aurinkoisena päivänä, joten enempää ei oikein voi odottaakaan. Metsäteillä ajelin pari taipaletta, joista toinen osittain vastavaloon ja toinen myötävaloon, joten siitä ainakin pitäisi tulla hyvä interaktiivisen videokollaasin runko.

Kännykkäkameroiden kolmijalat olivat penkin ja oven välissä mustekalalla, turvavyöllä ja jeesusteipillä tuettuna.

Neljän laitteen tallenteet sitten vain mahdollisimman synkronissa pyörimään samalle ruudulle, ruudun nauhoitus päälle ja siinä se kollaasi sitten on. Action-kameran kuva varmaan ylös keskelle ja maastokartta pienennettynä ylös vasemmalle. Silloin jäisi oikealle ylös tilaa H5P:n ilmoituksille tms. jotka lisätään myöhemmin.

Videoeditorissa koko "kamera-ajo" leikataan kiinnostavuuden mukaan eri nopeutuksin muokattavaksi. Siis vähiten kiinnostavat suurimmalla nopeutuksella ja kiinnostava ehkä jopa normaalinopeudella. Jos tässä vaiheessa lisää ääniraidalle tarinaa, voisi kuvan nopeutusta säätää myös sen perusteella.

Seuraava vaihe olisi sitten H5P:llä lisätä haarautumis- tai efektipaikat. Haarautumisia varten saman kuvaustaipaleen varrella pitäisi käydä kävellen gimbaalin ja kameran kanssa kuvaamassa tai jos olisi kunnollinen kuvauskoperi, niin se olisi varsin kätevä.

H5P-elementti upotetaan www-sivulle eli siis Moodle- WordPress- tai Drupal-pohjaiselle sivustolle ja laaditaan haarautumis- tai efektipaikkoihin perustuva videon tekstimuotoinen "sisällysluettelo". Haarautumis- ja efektipaikat näkyvät sinisinä pallukoina H5P-videon aikajanalla, joten haluttuun kohtaan suoraan siirtyminen on helppoa.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu