Uutta kansanmusiikkia Karjalasta

Minulla on hieman sama vika kuin Herra Ylpöllä, musiikki ei enää kosketa tai en siitä löydä uutta (https://areena.yle.fi/1-4256906 kohdasta 8:19 lähtien). Olen kuitenkin moniruokainen ja kansanmusiikista olen ennenkin löytänyt helmiä.

Alla on Youtubesta konserttiosuus YLE Teeman ohjelmasta Suistamon Sähkö:

Teemalla on melko pitkä puhealustus ennen konserttia.

Koska yllä upotetussa on myös YLE:llä tekijänoikeuksia, niin alla Anne-Mari Kivimäen uudempaa tuotantoa:

Suistamon Sähkön löysin YLE Live -sivun kautta ja sinne päädyin, kun Youtube häiritsee mainoksilla. Youtubessa on tietysti tarjolla laajempi valikoima. Viime aikoina olen kuunnellut erityisesti John Zornia. YLE Liven sivulta kannattaa katsoa myös BaranBandin esitys. Ihan perinteiseltä vaikuttavaa, mutta hyvin esitettyä. Suomalaisen kansanmusiikin kirjo laajenee.

On siellä muutakin kuin kansanmusiikkia ja Ismo Alanko yksin oli ensimmäinen valintani. Muita perinteisempiä valintoja siellä ovat Joose Keskitalo, Honey B & T-bones ja Hehkumo, jossa jälleen nähdään Anne-Mari Kivimäki. Missä kansanmusiikki alkaa ja loppuu? Ja kuinka heviä se on?

 

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu