Aiotko kirjailijaksi? ja digitaalinen tarinankerronta

Tänään on tullut vastaan monta hyvää juttua vastaan kustantamisesta, kirjallisuudesta ja tarinan kerronnasta. Kirjoitan tämän juttuni lähinnä kommentoituna linkkilistana säästääkseni vaivaani.

Suomenkielinen perusteos on tietysti Waltarin Aiotko kirjailijaksi?

Uudempi hyvä kirjoitus on Image-lehden entisen päätoimittaja Jaakko TapaninenMiten oppisin kirjoittamaan”, joka löytyi Hesarin mainion jutun kautta. Hesarissa otetaan digijournalismi tosissaan, linkkejä, videoita, joiden kautta sisältö laajenee niin laajaksi kuin lukija itse haluaa.

Kirjan kustantaminen on muuttunut paljon niistä ajoista, kun minun ensimmäinen kirjani julkaistiin 1994. Kirjoittamisessa sain hyvää oppia myös Mikro-PC-lehden avustajana alkaen samasta vuodesta. Juttujani oli noin 20-senttisessä kasassa lehtiä ja kirjoja kertyi noin 50 cm.

https://www.kirjavalitys.fi/ukk-verkkopalvelut-2/ olisi varmaan parhaita paikkoja tiedonhaun aloituksessa. Tuohon vielä lisäyksenä: "Create, publish and sell your book for free." ja PoD = kirja tarpeeseen. Myös http://www.e-painos.fi/ on kiinnostava. Kuka tarvitsee kustantajaa?  BoD oli mielenkiintoinen. Lulu suomeksi. Ei tainnut olla BoD vielä suomennettu, kun itse 2004 markkinoita tutkin. Toiminut kyllä jo 15 vuotta, mutta tietysti aloittivat saksaksi.

Tuo mainittu Hesarin juttu on kuitenkin vain kalpea esimerkki HTLM5:n tarjoamista mahdollisuuksista. A gallery of the best html5 sites in the world. Työkaluna olen jo kokeillut Moodle-palvelimellani H5P:tä, jolla olen tehnyt yhden interaktiivisen videokokeilun, mutta elokuvan story board on vielä vaiheessa. Yle Areena on muuten HTML5-sivusto myös.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu