Älysähkösavuke Joyetech eVic Primo Mini

Joyetechin eVic Primo Mini on ensimmäinen sähkösavukkeen akkurunko, jonka olen ostanut vain sen takia, että se on niin hieno. Noin vuosi sitten ostamani Smok SIDit ovat molemmat toimintakuntoisia ja vähemmän käytetyssä vain painonapista on syöpynyt messinki esille. Tosin enemmän käytetty on jo aika ruokottoman näköinen ja painonapin tuntuma ei ole yhtä napakka kuin parempikuntoisessa.

Oli siis ehkä kuitenkin aika ostaa uusi, joten kun tarjontaa selatessa tuli vastaan varsin hienolta vaikuttava laite, oli ostopäätös helppo. eVic Primo Mini on ensivaikutelman perusteella lähes täydellinen. Ainoa tähän asti moitittava asia on kellonajan ja päiväyksen asettamisen vaikeus. Kumpaakaan ei edes neuvota muuten varsin hyvässä ohjekirjassa. Kellon saa myös digitaaliseksi, mutta kun ajan asetuksessa en päässyt kuukautta ja kuukauden päivää vaihtamaan, kun vihdoin kymmenien yritysten jälkeen yleensäkin ajan vaihto onnistui, päätin tyytyä analogiseen.

Laitteen ohjelmistoa en ole vielä päivittänyt, vaikka Joyetechin sivustolta löytyy jo useampikin päivitys. Samasta paikasta löytyvät myös ohjekirjat ja opastusvideot. En ole myöskään kokeillut, mitä minulle uudet ominaisuudet, kuten esilämmitys käytännössä tarkoittavat. Ja sitten on vielä korroosiokestävyys, joka selviää vasta ajan kanssa. Rungon musta materiaali pitäisi olla hiilikuitua, mutta keltaisesta en osaa sanoa tai edes arvata.

Maksoin laitteesta 23,59 € postikuluineen Kiinasta. Mukana ei tullut akkua ja eGo-510-sovitinkin minulla onneksi sattui jo olemaan. Ostin CE5-höyrystimiä 50 kpl toukokuussa 2017, niitä on vielä yli 20 kpl jäljellä ja ne vaativat sovitinholkin. Akkulaturia uuden laitteen kanssa ei tarvita, se lataa akkua peräti 2 A virralla ja laitteen voi asettaa pass through -tilaan, jolloin akkua ei yleensäkään tarvita. Laitteen vara-akun tai muistin tyypistä en tiedä, mutta asetukset säilyvät akun vaihdon ajan. Tämän hetkinen arvaus on, että muisti on flash-tyyppistä, koska kello vaikuttaa jätättävän akun vaihtoaikojen verran.

 

Höyrystämisen laitekustannukset (lisäys 10.10.2018)

Klassikoksi muodostuneessa kirjoituksessani vuodelta 2012 Sähkötupakka – Välineurheilijan opas arvioin vuosikustannuksiksi 180 €. Nyt laitteet ovat kehittyneet ja minulla on enemmän kokemusta. Tämän hetkinen arvioni on 20 – 60 € ja omalta osaltani viimeisen vuoden ajalta toteutunut noin 25 €. Käyttämäni CE5-höyrystimet ovat selvästi kulutustavaraa enkä enää ole yrittänyt pitkittää niiden käyttöikää ultraäänipesulla. Niitä on kulunut vuoden aikana noin 20 kpl ja kun yksikköhinta on 0,67 €, on ainoa selkeä vuosikustannus 13,5 €. Loput arviosta koostuvat akkurunkojen arvon alenemasta sekä 18650-akkujen kulumisesta.

Tiivistelmänä voisi sanoa, että vihdoin laitteet ovat kehittyneet niin hyviksi, että tarvitaan vain pienehkö alkuinvestointi luokkaa kymppejä ja kun laitekehitys ei vielä välttämättä ole saavuttanut huippuaan, voi vaikkapa vuoden välein tarkistaa, onko markkinoille tullut jotain uutta kivaa tai kiinnostavaa. Rahasta tämä harrastus ei enää ole kiinni.

Lisäys 15.10.2018

Vihdoin älysin googlata eVicin USB ID:tä (0416:5020 Winbond Electronics Corp), lukea ohjelmakehittäjien keskustelua hätäisesti suodattaen sieltä ohjelmanimen python-evic, asentaa sen (dnf install python3-evic) ja nyt esimerkiksi tarkan ajan asetus tietokoneen kautta on vain käsky "evic-usb time". Tietoneen aika tietysti synkronoidaan ntp-palvelimelta muutamien millisekuntien tarkkuudella oikeaan aikaan. Paketissa python3-evic on myös automaattisesti asentuva demoni, joka tekee ajan synkronoinnin automaattisesti, kun eVic kytketään USB:llä tietokoneeseen. evic-usb:n kanssa voi myös mm. päivittää laitteen ohjelmiston ja ladata siihen oman logon.

Älykäs sähkösavuke ei ollutkaan niin uusi juttu kuin luulin. Alla vuodelta 2015 laite, joka on bluetoothin avulla yhteydessä älykännykkään.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu