Bloggaajan viikko

WordPress-kurssilta tiistaina 12.2.2019 kuvattu esitelmä blogikirjoittamisesta Uuden Suomen blogialustalla. Esitelmän alussa kuulijoita neuvotaan lataamaan seuraavat sivut, koska niillä vieraillaan esitelmän aikana:

http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/?page=12

http://rkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

http://vapaavuoro.uusisuomi.fi/

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/

https://www.uusisuomi.fi/

http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/262439-kellosepan-alkeiskurssi

http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/valokuvaus/257948-kannykkakameran-linssien-ja-filtterien-kokeilua

Esitelmän koko pituus on 16:42 ja se oli Youtubelle jostain syystää liikaa, joten se on jaettu kahteen osaan.

Esitelmä on kuvattu Microsoft Lumia 950 XL kännykällä 1080×1920 resoluutiolla 30 kuvaa sekunnissa ja ääni sen omilla mikrofoneilla. Minulla oli kyllä toinen kännykkä taskussa ja siihen kotkettynä ns. nappimikrofoni, joka oli paitani kauluksessa klipsillä, mutta en edes kuunnellut tuota äänitallennetta, koska nappimikit tallettavat ääntä vain läheltä, jolloin yleisön puhe kuuluu huonosti. Lumia oli aika tarkkaan koko joukon keskellä, joten kaikkien ääni kuuluu melko tarkkaan samalla tasolla. Ainoa käytetty lisälaite oli kuvausjalusta.

Videota on muokattu vain poistamalla alusta ja lopusta turhat sekä nostettu äänitaso 200 prosenttiin. Tuo on tietysti vain 3 db ja ääni on vieläkin hieman hiljainen.

 

Alla vielä listaa pitkäaikaissuosikeista, jotka ovat Useimmin vieraillut sivut (kolmen) vuoden aikana -listoilla.

 

Uuden Suomen ohjeet Google Analyticsin käyttöönotosta: Kuinka voin seurata blogini lukijamääriä?

WordPressiin ohjeita löytää googlaamalla google analytics wordpress.

 

Lisäys 19.2.

Tämä kirjoitus pääsi karuselliin perjantaina 15.2. ja poistui Uuden Suomen etusivulta varhain maanantaiaamuna. Vapaavuoron etusivun karusellilla ei enää ole vaikutusta, kaikki sillä vierailevat ovat jo tämän lukeneet tai sitten eivät aiokaan lukea.

Lukijamääriä voisi pitää pettymyksenä, mutta vapaavuoron kirjoitukset hyvin harvoin ovat kovin suosittuja lyhyellä aikavälillä eikä markkinoinnillakaan asiaan kovin paljon voi vaikuttaa. Pidemmällä aikavälillä vapaavuoron kirjoitukset pysyvät pidempään suosittuina kuin puheenvuoron. Kai tämäkin kerää uusia lukijoita vielä pitkään.

Tämän kirjoituksen suosiota voi myös verrata 9.2. julkaistuun Räystäät tippuu ja 10.2. julkaistuun Netti ja yksinäisyys kirjoituksiin. Kyllä markkinoinnilla silti selvä vaikutus on, ks. kuva 12.

 

21.2. Hyviä kameroita halvalla

Siirretty laajennettuna kirjoitukseen Hyviä kameroita halvalla, joka pääsi karuselliin, joten lisäsin statistiikkaa kuvina.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu