Postipaketin uskomattomat seikkailut

Vantaalla on postitoimistot CHINA SHENZEN ja HONG KONG. Vantaalta Saloon posti lähetetään lentokentän kautta

Tiesitkö että Postilla on Vantaalla postitoimistot China Shenzen ja Hong Kong? Postin kannalta Vantaa on muutenkin erikoinen paikka. Se sijaitsee ilmeisesti osittain ulkomailla, koska sieltä lähetetty posti Saloon lähetetään Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta ensin kohdemaahan.

Käytän tällä hetkellä kosketusnäytöllistä älysähkösavuketta tai akkurunkoa, mutta olen siihen tyytymätön. Ensinnäkin sen kosketusnäyttö toimii miten sattuu ja sen kellonaikaa ei voi vaivattomasti synkronoida atomikelloon, kuten aiemmin käyttämääni, jonka esittelin kirjoituksessa Älysähkösavuke Joyetech eVic Primo Mini. Se kuitenkin sanoi sopimuksensa irti ja tilasin sen tilalle hieman jykevämmän eli kahden akun mallin.

Kiinasta samoilla oikeilla osoitetiedoilla, kuten jo yli sata muuta pakettia, varustettu kirjattu kirje päätyi kuukausi sitten Rajatorpan Shellille, jossa Vantaan Myyrmäen postin, 01650, palvelupiste nykyisin sijaitsee. Katuosoitteeni on Alppilantie ja Suomessa on toinenkin Alppilantie Rautalammella Jyväskylän ja Kuopion puolessa välissä. Muutenkin paketin päätyminen Vantaalle oli täysi mysteeri, mutta Vantaa onkin postin osalta todella mystinen paikka.

Huomasin tietysti Aliexpressin sivuilta, että paketti oli saapunut Suomeen ja noin kolme viikkoa sitten kävin sitä kyselemässä postin palvelupisteestä, koska aiemmin oli kerran käynyt niin, että en ollut saanut kotiin saapumisilmoitusta ja sattumalta vasta viimeisenä säilytyspäivänä kysyin ja sain Kiinasta tulleen pakettini. Pakettia ei löytynyt, mutta se hyöty kyselystä oli, että huomasin kiinalaisen lähetystunnuksen toimivan myös Suomen Postin lähetysseurannassa.

Kaksi viikkoa sitten oli jo täysi syy huolestua, koska säilytysaika päättyisi ja paketti palautettaisiin lähettäjälle. Postin nettisivuilla ei vastaanottajana ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa lähetyksen kulkuun, mutta alareunassa on linkki Palaute, jota kautta aikaisin aamulla lähetin viestin, että RF716670515SG pitäisi ohjata oikeaan postiosoitteeseen. Iltapäivällä kävin sitten omassa palvelupisteessäni, josta soitettiin postiin ja asian piti olla hoidossa.

Pidin kyllä heti outona, että joku täysin tuntematon henkilö oli vastaanottanut minulle osoitetun kirjatun kirjeen, mutta ajattelin että se olisi ainoa keino kiertää Postin rikkinäistä systeemiä ja jäin odottelemaan pakettiani. Viikon odottelin ja sitten täytin vahingonkorvauslomakkeen, jossa ilmoitin syyksi varkauden. On se aika rankkaa tehdä postille töitä, jos työtehtäviin kuuluu varastaminen.

Sitten Vantaalla tapahtui taas kummia. Siellä oleva Aliexpress lähetti minulle paketin, jonka vaiheita olen seurannut suurella mielenkiinnolla. Minneköhän se vielä päätyy ja mitä reittiä..

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu