99,9 miljoonan lumenin taskulamppu hintaan -1,95 € ja muuta tosi halpaa rihkamaa

Ostaessa minua ei kiinnostanut lainkaan Power Bankkina ostamani taskulampun valoteho. Vähän samaan tapaan ostin aikoinaan Biltemasta kassajonossa odotellessa eurolla 9 V "nepparipariston". Siinä oli lyhyenä jatkona irrotettava lamppuosa, joka oli yllättävän hyvä ja kätevä.

Minä olen ostanut aika monia satseja rihkamaa Digitaling Storesta AliExpressin kautta. Kerralla pitää ostaa vähintään kolme tavaraa, joitakin voi valita kerralla vain yhden, toisia taas täyden satsin, jonka yläraja, 10 kpl on tullut kerran vastaan, mutta se on saattanut muuttua. Kovin pitkään se ei ilmeisesti ole toiminut. Ensimmäiset ostokseni Digitaling Storesta ovat viime vuoden heinäkuulta, mutta ne olivat yksittäisiä tavaroita ja ensimmäiset vähintään kolmen tavaran ostokset sieltä tein 12.11.2023.

Tuo artikkelikuvassa oleva yksittäisen tuotteen hinta on aika tavanomainen tuotteelle, jonka postitus on ilmaista eli postikulut on sisällytetty myyntihintaan. Digitaling Store myi sen minulle hintaan 2,88 €, kun ostin samalla yhteensä neljä tuotetta (USB-liitäntäinen 2,5-tuumaisen SATA-levyn ulkoinen kotelo hintaan 3,85 € on jostain syystä eri tilauksessa, mutta tuli samassa paketissa).

Noille kameroille lisä- tai vara-akuksi minä tuota taskulamppu-akkua ajattelin.

Kovin suuria odotuksia noin halvalle tavaralle ei kannata asettaa, mutta tuossa taskulamppu-akussa on niin selvä puute, että sen ostohinnasta minulle palautetaan 4,83 € eli lopulliseksi hinnaksi tulee tuo negatiivinen -1,95 €. Klikkasin Returns/refunds-painiketta ja lähetin seuraavat kuvat:

Normaalisti olisin rajannut kuvan Google Kuvissa, mutta halusin välttää kaiken muokkaamisen.

Toisen kuvan poimin myynti-ilmoituksesta.

Ja saateteksti:

There is no output port, so the item can’t work as a power bank. The second picture is from the seller and shows how the item should look like. It does work as a flashlight, but I don’t need it as such and I have better ones and I bought it primarily, well almost solely as a power bank.

Bing Translatorin suomentamana:

Tulostusporttia ei ole, joten kohde ei voi toimia virtapankkina. Toinen kuva on myyjältä ja näyttää, miltä tuotteen pitäisi näyttää. Se toimii taskulamppuna, mutta en tarvitse sitä sellaisenaan ja minulla on parempia ja ostin sen ensisijaisesti, no, melkein yksinomaan virtapankiksi.

Ratkaisu kiistaan tuli lähes heti, arviolta parissa minuutissa tai nopeammin. Alla katkelma sähköpostista:

Dear Raimo Koski,

Thank you for contacting AliExpress. The following is the final solution of your Return&Refund request.

Order information
Order id:3034325715783011
Item Name: 3 Modes Portable 2 IN 1 Ultra Bright G3 Tactical LED Flashlight Mini Outdoor Lighting Power Bank Flashlight With USB Charging Ca
Final solution
    Solution1:Full refund 4.83 EUR

Notice: AliExpress has issued refund for you. Kindly wait for 1-10 working days to receive your refund.

 

Bing Translatorin suomentamana:

Hyvä Raimo Koski,

Kiitos, että otit yhteyttä AliExpressiin. Seuraavassa on palautus- ja hyvityspyyntösi lopullinen ratkaisu.

Tilauksen tiedot
Tilaustunnus:3034325715783011
Tuotteen nimi: 3 tilaa kannettava 2 IN 1 erittäin kirkas g3 taktinen LED-taskulamppu mini ulkovalaistus virtapankki taskulamppu USB-latauksella noin

Lopullinen ratkaisu

Ratkaisu 1:Täysi palautus 4,83 EUR

Huomautus: AliExpress on myöntänyt hyvityksen sinulle. Odota 1-10 arkipäivää saadaksesi hyvityksen.

 

P.S.

Se ulkoisen pikkulevyn kotelo ei tuottanut mitään yllätystä. Minulla on melkein vastaavia sovitinkaapeleita, joissa on USB 3.0 -liitin toisessa päässä ja toisessa leveä yhdistetty SATA-virta ja -data-liitin, mutta ilman koteloa, joten ne kyllä soveltuvat täysin koteloiduille SSD-levyille, mutta ei mekaanisille vanhanaikaisille levyille, joissa on alapuolella piirilevy suojaamaton. Aika hienokin tämä uusi on täysin läpinäkyvällä kotelolla. lsusb tunnistaa sen tutuksi laitteeksi: ”JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp. JMS578 SATA 6Gb/s” ja hdparm mittaa siihen liitetyn Kingstonin A400-sarjan SSD-levyn lukunopeudeksi 360.58 MB/sec.

NVMe-levyn kotelon johdossa on USB-C-liitin ja lenkillä kiinni USB-A-liitinvälikappale, joten sen saa kätevästi liitettyä molempiin liittimiin tietokoneessa. Kumilenkillä kuvaan mahdutettuja SATA-USB-sovitinkaapeleita on sekä A- että C-liittimillä ja nuo taisin ostaa jo yli 6 vuotta sitten.
rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu