Ihan kätevää rihkamaa

Uudessa "jääkaapissani" on etäluettava lämpö- ja kosteusmittari. Kuva täydessä resoluutiossa.

Jääkaappipakastin meni rikki ja tilattu varaosa tulee vasta tiistaina, joten toimin mottoni; If life gives you lemons, make lemonade, mukaan.

 

Olin jo yhden samanlaisen tilannut tätä ennen, mutta vasta eilen keksin tälle käyttöä. Tilauspäivämäärä oli 2.1.2024.
AAA-paristot ovat kuvassa mittakaavan takia. Pakkauksessa niitä ei ollut. Resetointipiikin alla on kaksipuolinen tarra seinäkiinnitykseen.

 

Kai minulla oli pikaisesti käynyt mielessä noiden WiFi-lämpömittarien käyttö jääkaapissa tai pakastimessa, mutta ne ovat peltikuorisina niin tehokkaita Faradayn häkkejä, etteivät ne niissä kuitenkaan toimisi, mutta styroksisessa Matkatermossa ne tietysti toimisivat. Kun erillinen arkkupakastin on toimiva, niin siellä voi jäädyttää vettä muovipulloissa, joita minulla on riittävästi ja joitakin ”kylmäkalleja” (joissa niissäkin on vain tavallista myrkytöntä kraanavettä). Ja lisäksi minulla on vielä toinenkin 30 litran Matkatermo sille toiselle WiFi-lämpömittarille, joten yhdessä ne korvaavat aika hyvin väliaikaisesti jääkaapin ja sen pakastinosan ruuat mahtuivat aika hyvin arkkupakastimeen.

Lopulta aika jännä vahinko!

 

Smart Plug

Kun huomasin, miten hienoja käppyröitä Tuyan lämpömittarista saa, alkoi harmittamaan Tuyan pistorasia, josta sähkönkulutuksen näkee vain vuorokauden tarkkuudella. Minulla on kuitenkin myös Ledvancen käytännössä ihan samanlaisia pistorasioita ja niiden Android-äppi oli ihan yhtä huono, siis se vanha. Uusi on paljon parempi, huomasin, ja täytyy kai tutkia sitä vielä hieman tarkemmin.

Vasemmalla Tuya-laitteiden Smart Life ja oikealla Ledvancen äppi.
Ledvancen pistorasiasta taisin maksaa peräti noin 20 €, mutta siitä taitaa olla jo yli 3 vuotta aikaa.

 

Työ- ja taskulamppu ja power bank

Tämän esittelemiseksi pääsin tekemään ihan videon, pitkästä aikaa.

 

Videosta on leikattu noin pois noin neljä sekuntia, huomaatko mistä kohtaa? Editoidun version pituus on tasan minuutti, UHD resoluutio ja 30 FPS, renderöintiaika 2:15, kun rinnakkaisuudeksi oli säädetty 18 säiettä. CPU Xeon E5-2696 v3.

 

P.S.

Jos olisin huomannut tai tai paremminkin tajunnut aikaisemmin, että jääkaapin sisältö on melko lämmin, olisi jääkaappia itseään voinut käyttää kylmäsäiliönä, mutta siinä vaiheessa, kun sen ymmärsin, se oli jo liian myöhäistä. Valo kyllä toimi, mutta kun moottori on hyvin hiljainen ja samanlaista ääntä pitävä arkkupakastin on vieressä, meni todennäköisesti muutama päivä vikaantumisesta sen huomaamiseen.

Nyt sitten jälkiviisaana, jotta vastaavaa ei enää sattuisi, tein seuraavan tilauksen:

Kokonaishinta juuri kätevästi yli kympin, jolloin välttyi 2,8 euron postimaksulta eli neljä maksoi vähemmän kuin kolme ja vain pari euroa enemmän kuin kaksi. Anturissa on metrin johto.
Nämä tilasin lähinnä, jotta tuli vaadittu kolmen tavaran tilaus täyteen, mutta kai tuo kolmen euron koukulla varustettu LCD-lämpömittari ihan asiallinen on ja paistolämpömittarin sensori sekä sen johto kestävät uunin lämpöä. Ensimmäinen käyttötarkoitus on varmaankin leipäkoneiden paistolämpötilan selvittäminen, jotta olisi helpompi siirtyä käyttämään uunia…

 

Lisäys 28.5.2024
Lämpömittarin saa lähettämään myös sähköpostia. Kuukausinäkymästä se lähettää ilmeisesti vuorokausien keskiarvot. Joka tapauksessa vain yhden luvun vuorokautta kohden.

Tuo näyttäisi helpolta automatisoida, mutta sitä ennen kannattaisi tutkia, mitä Amazonin Alexa, Google Smart Home ja Home Assistant tarjoaisivat. Viimeksi mainitusta YouTube on tarjonnut minulle videoita katsottaviksi, mutta en ole viitsinyt niihin vielä tutustua.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu