Ihan kätevää rihkamaa
Jääkaappipakastin meni rikki ja tilattu varaosa tulee vasta tiistaina, joten toimin mottoni; If life gives you lemons, make lemonade, mukaan.
Kai minulla oli pikaisesti käynyt mielessä noiden WiFi-lämpömittarien käyttö jääkaapissa tai pakastimessa, mutta ne ovat peltikuorisina niin tehokkaita Faradayn häkkejä, etteivät ne niissä kuitenkaan toimisi, mutta styroksisessa Matkatermossa ne tietysti toimisivat. Kun erillinen arkkupakastin on toimiva, niin siellä voi jäädyttää vettä muovipulloissa, joita minulla on riittävästi ja joitakin ”kylmäkalleja” (joissa niissäkin on vain tavallista myrkytöntä kraanavettä). Ja lisäksi minulla on vielä toinenkin 30 litran Matkatermo sille toiselle WiFi-lämpömittarille, joten yhdessä ne korvaavat aika hyvin väliaikaisesti jääkaapin ja sen pakastinosan ruuat mahtuivat aika hyvin arkkupakastimeen.
Lopulta aika jännä vahinko!
Smart Plug
Kun huomasin, miten hienoja käppyröitä Tuyan lämpömittarista saa, alkoi harmittamaan Tuyan pistorasia, josta sähkönkulutuksen näkee vain vuorokauden tarkkuudella. Minulla on kuitenkin myös Ledvancen käytännössä ihan samanlaisia pistorasioita ja niiden Android-äppi oli ihan yhtä huono, siis se vanha. Uusi on paljon parempi, huomasin, ja täytyy kai tutkia sitä vielä hieman tarkemmin.
Työ- ja taskulamppu ja power bank
Videosta on leikattu noin pois noin neljä sekuntia, huomaatko mistä kohtaa? Editoidun version pituus on tasan minuutti, UHD resoluutio ja 30 FPS, renderöintiaika 2:15, kun rinnakkaisuudeksi oli säädetty 18 säiettä. CPU Xeon E5-2696 v3.
P.S.
Jos olisin huomannut tai tai paremminkin tajunnut aikaisemmin, että jääkaapin sisältö on melko lämmin, olisi jääkaappia itseään voinut käyttää kylmäsäiliönä, mutta siinä vaiheessa, kun sen ymmärsin, se oli jo liian myöhäistä. Valo kyllä toimi, mutta kun moottori on hyvin hiljainen ja samanlaista ääntä pitävä arkkupakastin on vieressä, meni todennäköisesti muutama päivä vikaantumisesta sen huomaamiseen.
Nyt sitten jälkiviisaana, jotta vastaavaa ei enää sattuisi, tein seuraavan tilauksen:
Lisäys 28.5.2024
Tuo näyttäisi helpolta automatisoida, mutta sitä ennen kannattaisi tutkia, mitä Amazonin Alexa, Google Smart Home ja Home Assistant tarjoaisivat. Viimeksi mainitusta YouTube on tarjonnut minulle videoita katsottaviksi, mutta en ole viitsinyt niihin vielä tutustua.
Minulla on eväste-estot ja adblock plus-käytössä. Millä alustalla videosi on katsottavissa?
Ilmoita asiaton viesti
Youtubessa. Kanava on https://www.youtube.com/channel/UCtbuaV3PdsZuB-WvdUprrTg
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos.
Leikattu ennen aparaattiin koskettamista.
Ilmoita asiaton viesti
Ei vaan 18,15 sekunnin kohdalla, kun en saanut valkoista valoa vaihtumaan punaiseksi riittävän nopeasti. Tarkistin kdenlivessä, jossa minulla on projekti vielä auki. Silloin kun leikkasin, en tarkistanut niin tarkkaan, mutta nyt en enää itsekään huomaisi leikkausta muusta kuin että editorissa se on selvästi kahdessa osassa. Leikemonitorissa näkyy puuttuva kohta ja minulla on koko sen ajan peukalo katkaisijalla ja mutisen ”toimi”.
Ilmoita asiaton viesti
Suomenkielisessä videossa käsi tulee esiin n. 7s kohdalla ja englanninkielisessä tekstityksessä n. 3s kohdalla. En katsonut sen pidemmälle virheenetsimisen mielessä.
Ilmoita asiaton viesti
Ne ovat kokonaan eri videoita. Englanninkielisessä on kaksi leikkausta. Ensimmäinen suunnilleen 16 sekunnin kohdalla ja sitä on yhtä vaikea huomata kuin suomenkielisessä. Kun projektin avaa uudelleen kdenlivessä, jää leikemonitori tyhjäksi, joten poistettuja kohtia ei enää näe, mutta ensimmäinen leikkaus pitäisi olla samanlainen tyhjäkäynnin poisto ilman puhetta ja senkin takia vaikea havaita. Toinen leikkaus on melko helppo huomata, koska siinä on puhetta ja se on kohdassa 55 sek. eli pari sekuntia ennen loppua. Sen olisi voinut jättää tekemättä. En minä sitä kyllä virheen piilottamisena ajatellut vaan turhan poistona.
Ilmoita asiaton viesti