Karvisen maailma

Karvisella ei ole etunimeä toisin kuin useammilla kissoilla ei ole sukunimeä.

Minä tutustuin Karviseen netin kautta. Aiempi kissani oli pitänyt lopettaa vakavan sairauden takia.

Miten mun nyt käy?

Karvisen perhe oli muuttanut, mutta Karvinen oli jäänyt turva-asuntona naapurimummon luokse. Hänen tyttärensä oli sitten auttanut netti-ilmoituksen avulla mummon oman kissan ja Karvisen linnoitustilanteen purkamisessa.

Karvinen luotti heti minuun, mutta esitti äänekkäitä vastalauseitaan koko parituntisen ajomatkan aikana pois kotipaikaltaan. Reilun vuorokauden pidin Karvista lymyilemässä sisällä ja sitten vein hänet ulos tutustumaan lähipiiriin. Karvinen ei kuitenkaan seurannut minua vaan jäi piiloon läheisen museorakennuksen perustuksiin. Kävin tietysti kutsumassa samana iltana ja seuraavana, mutta vasta neljän päivän kuluttua Karvinen oli isoon ääneen ovellani mouruamassa.

 

Karvinen noin viikko muuton jälkeen Kemiöön.

Kemiössä lähes kaupunkilaiskissa espoolainen Karvinen viihtyi hyvin. Se ulkoili ja saalisti, ei niin kovin paljon, mutta vietti kissanpäiviä. Kapeaa olohuoneen tuuletusikkunaa pidin auki Karvisen kulkureittinä yli puolet vuodesta ilmojen mukaan ja keittiössä oli aina kuivaruokaa ja vettä tarjolla. Talvella Karvinen koputti tuuletusikkunaa tassullaan sisään päästäkseen ja pääsi ulos lähes aina halutessaan. Jos olin itse poistumassa pidemmäksi aikaa, en päästänyt Karvista ulos, mutta se oli harvinaista. Kissavessakin oli, mutta Karvinen ymmärsi pian, että se oli vain hätätapauksia varten.

Muutto Suomusjärvelle keväällä vajaa pari vuotta sitten oli ajomatkan verran yhtä vastalauseinen, mutta sen jälkeen Karvinen tuntui ymmärtävän, että nyt joku pitää hänestä huolta ja ottaa mukaan muuttokuormaan.

Oli se raskas muutto!

Karvinen on nyt noin kymmenvuotinen sen perusteella, että hakiessani hänet viisi vuotta sitten hänen iäkseen sanottiin viisi. Kissat elävät noin 20-vuotiaiksi, jos välttyvät tapaturmilta, joten eiköhän sitä vielä dekadi yhdessä olla.

 

Lisäys joskus myöhemmin:

Toistaiseksi Karvisella on ollut parempi onni kuin Buddylla.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu