Bobin joulu: Kissa joka toi joulumielen

Elokuvajuliste, (c) Lionsgate.

Pitää kierrättää vanha 22.8.2022 julkaistu kirjoitus, kun Yle esittää huomenna jatko-osan elokuvalle Katukatti Bob, joka oli alkuperäisen kirjoituksen nimi ja aiheena. Oikeastaan juuri mikään ei ole muuttunut ja Karvinen voi edelleen hyvin vaikka sillä lienee ikää jo noin 13 vuotta.  Ylen sivu: Bobin joulu: Kissa joka toi joulumielen, poistuu 1.6.2024, julkaistu ti 5.12.2023, esitys 23.12.2024 19:00 TV2. Elokuvan IMDB-sivulle oli linkki jo alkuperäisen jutun lopussa, mutta Wikipedia-sivun A Gift from Bob linkki puuttui.


Täytyy heti aluksi kertoa, että tämä juttu meni minulta täysin ohi aikoinaan, silloin, kun se tapahtui. Tänään ma 22.8. klo 21.45 tulee YLE Areenassa katsottavaksi Roger Spottiswooden vuonna 2016 ohjaama elokuva Katukatti Bob. Se on jo aikaisemminkin näytetty Areenassa vajaa pari vuotta sitten, mutta silloinkin se meni ohi. Sekin meni ohi, kun kirja A Street Cat Named Bob: And How He Saved My Life, pokkariversio 7.10.2014 julkaistiin. Siitä tuli samantien New York Times bestseller ja sekä Bobista että kirjan kirjoittajasta ja Bobin ”omistajasta” (tai sitten Bob oli se, joka oli ottanut ihmisen itselleen..) James Bowenista tuli julkkiksia. Alla Sky Newsin juttu, kun omistaja ja lemmikki, Bob ja James, tai James ja Bob, olivat kuuluisia, kirjaan pohjautuva elokuva oli julkaistu ja ”Bob oli ostanut Jamesille talon”.

 

Amazonin lisäksi kirja löytyi googlatessa Adlibriksen sivuilta ja sieltä kirjan suomennos, Katukatti Bob ja sivun alaosasta jatko-osa, Bobin joulukirja, viisauskirja, samma på svenska ja mitä vielä.. Adlibriksen sivulla on myös linkki sivustolle www.katukattibob.fi, mutta se ei toimi ja domainia katukattibob.fi ei enää ole. Löytyy se kuitenkin archive.orgin WaybackMachinesta, josta kuvakaappaus, joka on linkki kuuden vuoden takaiseen aikaan:

 

Pari vuotta sitten tapahtui sitten jotain ikävää, josta esimerkiksi The Guardian uutisoi: Street Cat Named Bob: pet who inspired books and film dies aged 14.

Alla eräs Bobin muistovideo YouTubesta (oletan niitä olevan enemmänkin):

 

Ja sitten vielä elokuvan traileri:

 

Ja sivu Areenassa.

 

P.S.

Karvisen maailma kertoo melkein samannäköisen kissan tarinan eikä siihen ole toistaiseksi mitään lisättävää, Karvinen voi ihan hyvin ja viimeksi muutama päivä sitten toi kotiin jonkun jyrsijän syötäväksi.

P.P.S.

Jos sen, että kirjojen suomalainen kustantaja, WSOY, oli kustantanut katukattibob.fi-sivuston kirjojen myynninedistämiseen, olisi pitänyt kertoa, että kyseessä oli melkoinen ilmiö, mutta The Guardianin artikkeli Bob the Street Cat books sell 1m copies in UK vuodelta 2014 vahvistaa sen ja skaalasta tiivistää ehkä parhaiten:

”First published in March 2012, A Street Cat Named Bob has now spent close to two years in the UK top 10 bestseller list, and has also spent over a year on the Sunday Times bestseller lists in paperback – a feat that only 10 other titles have achieved since records began, said Hodder. Sold in 30 different countries, it has topped charts in the USA, Brazil, Portugal, and Turkey, while in Germany, it was No 1 for 27 consecutive weeks, said the publisher.”

Ja elokuvalla on vuonna 2020 tehty jatko-osa, Bobin Joulu: Kissa joka toi joulumielen, traileri:

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu