Kiinan rimpulat

Peitetarinan mukaan tarkoitus oli tehdä kätevä lyhyt lenkkiavain ja paras tapa oli tietenkin taivuttaa..

Tosiasiassa tarkoitus olikin rikkoa surkea vehje, joka vain vahingoittaa ruuvikantoja ja muttereita sekä on lipsuessaan työturvallisuusriski. Varmuuden vuoksi vielä kuvasta todettakoon, että kyllä se kahdessa osassa on. Tekstistä kuvassa näkyy vain vähän ja se on ”DROP FORGED” (muotti- tai konetaottu). Toisella puolella on vain koko milleissä, 10, molemmissa kauloissa.

Siitä mistä tuo on peräisin, ei minulla ole muuta tietoa kuin, että se olisi jäänyt häädön jälkeen jätettyihin ”jäämistöihin” reilu 10 vuotta sitten. Seuraavan kuvan ruuvitaltastakin on samantapainen löytötarina, mutta jo noin 30 vuoden takaa. Valmistusmaa oli ”Made in China”, mutta se ei näy kuvissa. Taltan terä on 8×8 mm neliötankoa.

UNIQUE BRAND – Voiko vakuuttavampaa merkkiä enää keksiä!

Käännetään hieman ja rajataan toisin:

Minkä eläimen kynsistä jää tuollaiset jäljet?

Vielä voimakkaampaa tai laaja-alaisempaa muokkautumista on havaittavissa taltan kärjen viisteen kannan kohdilla, alemmassa kuvassa ”kylkiviivassa” on siinä kohden kolhut ja se taittuu muutaman asteen verran. Ylemmässä kuvassa näkyy kuitenkin paremmin vetojännitteen aiheuttama kolo, kun rauta on venynyt lyhyellä alueella. Kunnollinen työkaluteräs murtuu paljon ennemmin kuin lähellekään noin paljon venyy.

Kyllä minä ostanutkin olen noin kelvottomasta raudasta tehtyjä ruuvitalttoja, mutta siitä on jo yli 40 vuotta aikaa. Aika hyvin kerralla oppi, että ei ihan naurettavuuksiin lankea.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu