Koukussa kielten opiskeluun

Olipa kerran vastenmielinen kielten opiskelu. Sen pituinen se.

Nyt se on koukuttavaa pelaamista. Kun lapsena oppi ensimmäisen kielen, se oli kiinnostavaa ja sujui kuin leikki. Leikki tai pelaaminen on lapsen työtä. Myös aikuinen voi pelata.

Maanantain pelitilanne. Olen edennyt pronssiliigasta hopea-, kulta- ja safiiriliigan kautta jo rubiiniliigaan ollen aina kärkikolmikossa. Kymmenen parasta pääsee ylempään liigaan joka maanantaina 00:00 UTC-aikaan. Päivittäinen ylisuoriutumisraja on 200 xp-pistettä.

Vincent on selvästi koukuttunut polyglotti.
Vielä viikko sitten sanavarastoni oli vain reilu 3000. Espanjan opiskelu hyvin englantia osaavalle vain kiihtyy ja helpottuu.

Suomeksi espanjaa voi opiskella WordDiven avulla. Se on kuitenkin ilmaista vain kahden viikon kokeiluajan ja sen jälkeen maksaa 9,99 € kuukaudessa jokaiselta kieleltä. Duolingoa voi pelata ilmaiseksi mobiililaitteilla, jos sietää mainoksia ja tietokoneen selaimessa nekin voi estää mainostenestolisukkeilla.

Lisätty 15.9.2019 16:14 Duolingo pelattu loppuun 33 päivässä ja sen mukaan sanavarastoni on 5189 sanaa. Kiinnostuin sitten, mitä kielitaitotasoa se vastaa ja googlaamalla löytyi Duolingon keskusteluista arvailua, että jossain A2:n ja B1:n välissä. Muistin sitten, että EFE:n sivustolla Practica Espanol oli linkki Instituto Cervantesin kielitaitotestiin, kun Cambridge University Pressin testiä ei löydy enää kuin englannille. Tulos A2.1 – A2.2. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Cambridge University Pressin englannin testissä sain B2 – C1, joka on ihan tyypillinen äidinkielenään sitä puhuville.

B2 First is a B2 level exam. It is our most popular qualification and proves you have the language skills to live and work independently in an English-speaking country or study on courses taught in English.

C1 Advanced is a C1 level exam. It is a high level qualification that shows you have the language skills that employers and universities are looking for.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu