Kuntoilua Alastalon salilla nopeutettuna

Kuvakaappaus Ylen sivulta.

Sain toisen koronapiikin maantaina ja tänään latasin Areenasta Alastalon salissa, kopioin sen kännykkään KDE Connectin avulla, asensin kännykkään Smart AudioBook Playerin sekä maksoin kirjastossa paikallisen kuntosalin vuoden käyttömaksun 22 € ja siinä olikin suunnitelman vaatimat valmistelut.

Edellisen kerran olen kuunnellut äänikirjaa tai oikeammin kuunnelmaksi sovitettua kirjaa noin 10 vuotta sitten. Silloin en vielä osannut arvata kaivata nopeutusta, mutta nyt se oli ehdoton vaatimus. Smart AudioBook Playerissä nopeutuksen säätö on paras tähän astisista. Karkeat valinnat ovat 1.0, 1.25, 1.50 jne. ja niistä voi sitten säätää molempiin suuntiin 5 % askelin. Muutakin fiksua Smartissa on, mutta ne on kehuttu ohjelman sivulla Play-kaupassa.

Ylen uutissivu Vain harva on lukenut, mutta silti moni väittää niin – huomisesta lähtien helpottaa, sillä 900-sivuisen merkkiteoksen voi kuunnella äänikirjana on odottanut toimiani jo lähes vuoden. Sitä ennen kuuntelussa on ollut paljon musiikkia, varsinkin Miles Davis, jonka koko Vaski-kirjastoista löytyvän tuotannon lukuunottamatta joitain varhaisempien aikojen kokoomalevyjä olen lainannut ja tallentanut mp3-formaatissa. Myös Duolingon englanniksi toimitetut espanjankieliset podcastit olivat ajankohtaisia. Englanniksi opiskeleville Duolingolla on lisäksi vain ranskan opiskelupodcasteja, mutta olen jo jonkin verran ranskan taitoani Duolingolla virkistänyt, joten kai niitäkin jossain vaiheessa. Ne tosin sopivat parhaiten bussimatkojen aikana samalla luettaviksi tabletilta.

Alastalon salissa -äänikirjan sivulla on Kuuntele myös -painike, jonka kautta löytyi myös se noin 10 vuotta sitten kuunneltu Sinuhe. Aika paljon on Ylelle vuosikymmenten aikana kertynyt kirjoista sovitettuja kuunnelmia ja nyt myös äänikirjoja.

Äsken kissa pyysi ulkoovella päästä sisään ja samalla huomasin, että ulkona sataa. Se muistutti, että täytyy mainita eilisen kävelylenkin päätteeksi tapahtuneen kastumisen olevan syy kuntosalin käyttöön varautumiseen. Kuntosalille on vajaan kilometrin kävely ja kyllä siellä mieluummin kuntoilee kuin huonossa säässä ulkona. Ja koronatartunta olisi nyt vastustuskyvyn ollessa parhaimmillaan oikeastaan jopa toivottavaa. Se korvaisi delta-variantille tehdyn tehosterokotteen melko pienellä riskillä.

 

P. S.

Kertasin vielä oliko lähes pari vuotta sitten tekemäni vastamelukuulokkeiden ostos hyvä ja kyllä se siltä näyttää. Maksoin Bluedio T7 -kuulokkeista AliExpressissä 36,36 € 28.10.2019 ja esimerkiksi vuosi sitten Chester Tan antoi niille arvostelussaan Bluedio T7 Review: Value-priced ANC Headphones yleisarvosanan 7,9 ja samoihin aikoihin melko vastaaville 249 Singaporen dollarin (156 €) hintaisille Sony WH-CH710N -kuulokkeille arvosanaksi 6,8. Tan mainitsee Bluedion kuulokkeiden hinnaksi 68,73 SGD eli 43 €.

Alla vielä esittely ja arvostelu Youtubessa.

 

Suomessa niitä näyttää kauppaavan vain ruotsalainen myyntialusta CDON, nyt alennettuun hintaan 78 €.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu