La república – tasavalta – YLE:n lahja espanjan opiskelijoille

Niin kauan olen toivonut alkukielisiä tekstityksiä. Tämä on ensimmäinen.
Tiedoston ”Helppoa elämää”*swe.srt sisältöä. Minä olen opiskellut espanjaa englanniksi, mutta en tiedä olisiko minulle ruotsi parempi opiskelukieli kuin suomi?

YLE:n Areenassa on nyt ladattavissa La repúblican ensimmäinen osa. Voi sen katsoa selaimessakin, mutta vain puolella resoluutiolla tai täysruudussa, joka 4K-näytöllä tarkoittaa kaksinkertaista suurennusta ja Areenan mediasoitin tarjoaa  nopeusvaihtoehdoiksi vain 0,5, normal, 2 ja 4, jotka kaikki ovat epäkäytännöllisiä.

Minulle Areenan ohjelmien lataaminen ja katselu Linuxissa on jokapäiväistä. Tarvittavat ohjelmat ovat asennettavissa käskyllä ”sudo yum install yle-dl mpv” ja Debian-pohjaisissa yum korvataan apt-get-käskyllä. Windowsille yle-dl on joskus ollut saatavilla, mutta ilmeisesti sen on nyt korvannut FlickFetch.

mpv on saatavilla myös Windowsille, mutta kun se on komentoriviltä käynnistettävä ja ilman valikkoja, voi sen käyttöliittymä olla pieni järkytys. [ hidastaa 10 % ja ] nopeuttaa yhtä paljon. j vaihtaa tekstitysraitaa ja nuolinäppäimillä voi siirtyä 5 sekuntia tai minuutin eteen- tai taaksepäin. Välilyönti pysäyttää ja käynnistää. Siinä oikeastaan kaikki, mitä pitää muistaa, mutta ei siinä vielä kaikki, mitä man-sivu osaa kertoa.

Haluan siis oikean Full-HD-resoluution, joka täyttää vain neljänneksen 4K-näytöstäni, säätää toistonopeutta riittävällä tarkkuudella ja siirtää toistokohtaa sopivin askelin. Lisäksi kun video on tallessa omalla levyllä, se ei poistu ilman omaa päätöstä, kuten Areenasta.

Sensuuri iski draamasarjaan? Espanjassa 1930-luvun tapahtumista kiistellään yhä

Tunteita, juonia, repivää rakkautta – Teeman uusi sarja sijoittuu Espanjan tasavallan myrskyisiin vuosiin

 

rkoski

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä. Yhteystiedot: <a href="http://www.raimokoski.fi" title="www.raimokoski.fi">www.raimokoski.fi</a> , <a href="http://www.raimokoski.com" title="www.raimokoski.com">www.raimokoski.com</a> , <a href="http://www.lineox.net" title="www.lineox.net">www.lineox.net</a> , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu