Laihdutuspäiväkirja – Painon mittaaminen

Vasemmalla olevat päiväämättömät tulokset ovat mitattu, kun olin ollut syömättä melko tarkkaan 111 tuntia eli yli 4½ vuorokautta ja ne ovat puhelinsovelluksen historiassa rivillä 11.08.2023 15:23. Oikeanpuoleiset taas, kun olin syönyt runsaasti proteiinia, mutta energiaa selvästi liian vähän sisältävää ruokaa sekä käynyt lauantaina 12. päivä kuntosalilla tekemässä pitkän treenin. Ennen punnituksia tietysti vessassa käynti ja jälkimmäisellä kerralla suolessa oli tosi paljon tavaraa; kasviproteiinin kaverina tuppaa aina olemaan ravintokuitua myös reippaasti.

Minun laihdutuskuurini lähti käyntiin aivan yllättäen, alle vuorokauden varoajalla, ja täysin ryminällä eli täyspaastoa ensin neljä vuorokautta alkuperäisen suunnitelmahahmotelman mukaan ja kun kylmän paaston oireita ei ollut tullut, kompromissina vanhan ”5 vrk paastoa, viikonloppu 2 vrk syöden” -rytmin kanssa päädyin 4½ vrk viikottaiseen paastorytmiin.

Ja sitten on vielä uusi ja tällä kertaa toimiva kehonkoostumusta mittaava vaaka bluetooth-yhteydellä eli sitä käytetään kännykän kautta. Hinta oli 19,99 € Tokmannilla ja Prego-merkkinen. Kännykkäsovellus on OKOK·International, iOS-sovelluskin löytyy.

Mutta sitä ennen oli kehonkoostumusmittaus ihan kunnollisella laitteella, jolla pelkästä yhdestä mittauksesta maksoin 20 € ja viimeisin oli pettymys. Alla siitä valokuva, josta alaosasta puuttuu hieman varsinaisien mittaustuloksien ulkopuolista tekstiä:

Lihasmassaa oli tullut muka vain 400 grammaa lisää viiden viikon tehokkaalla harjoittelulla!

Tuota mittausta edelsi 22.5. tehty, jossa lihasmassaa oli tullut 1,1 kg pelkällä varovaisella totuttelulla salitreeniin, jota en edes ollut laskenut varsinaiseksi harjoitteluksi. Aina niissä mittaustuloksissa on jotain valitettavaa! No, kyllä minä mietin sitäkin, että olenko harjoitellut oikein ja onko se sittenkin niin, että alussa se on vaan niin helppoa, että lihaksia tulee vaikka ei oikein yrittäisikään, mutta sitten se pian käy paljon vaikeammaksi. Niin tai näin, mutta toimiva oma kehonkoostumusmittausvaaka, vaikka mittaisikin väärin ja aika pitkälti toisia asioita kuin kunnollinen, jossa on myös käsille elektrodit, mittaa kuitenkin jotain ja sen tulokset ovat itsensä kanssa vertailukelpoisia.

Mutta kun katsoo artikkelikuvaa, tulee InBody-mittauksestakin mieleen, että tulkitseeko sekin suoliston sisältöä mieluummin rasvana ja miten eritasoiset lihasten treenausturvotukset tulkitaan? Olen ollut huomaavinani, että se treenausturvotus vaikuttaisi painooni noin 2 – 3 kiloa. Omalla vaa’alla voi kuitenkin mitata juuri silloin kun kokee tarvetta siihen ja on tilaisuus. Ja on samassa vaiheessa tai tilanteessa. Nyt kun minulla on viikon sykleissä etenevä laihdutuskuuri, on seuraava mielenkiintoinen punnitusajankohta perjantaina 18.8.

Täytyy myöntää, että minulla oli oikeastaan kaikki avoimena, ilman päätöksiä, siitä miten etenen laihdutuskuurin kanssa. Esimerkiksi se, että rytmi on viikon pituinen, varmistui mielessäni vasta sunnuntaina, viikon viimeisenä päivänä. Lauantaina olin päivän ensimmäinen kuntosalilla ja ainoa, kun poistuin noin kello 17:00. Viikkoa aikaisemmin lauantaina oli ollut yksi kävijä ja minä olin sunnuntaina ainoa. Keskellä viikkoa kävijöitä on muutama päivässä, joten sekin puoltaa viikottaista rytmiä ja treenipäivänä viikonloppua. On kuntosali ikään kuin yksityiskäytössä. Muutenkin päätökset tai palat kokonaisuudessa ovat tuntuneet vain loksahtelevan sopiville paikoilleen.

Lisäksi kaikki on ollut kovin helppoa, mukaanlukien paasto. Se tosin on hieman houkuttanut, että kokeilisi syödä vähän, mutta lähes pelkkää proteiinia ja samalla jatkaa tehokasta lihastreeniä. Pelkään kuitenkin, että se olisi edelleenkin turhan vaikeaa ja käytännössä hidastaisi tavoitteisiin pääsemistä. Nyt valittu tapa on se helpompi ja varmempi vaihtoehto!

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu