Mitä ihmiselle tapahtuu ylivaihteella

Joskus nuorena ajatukset juoksivat nopeammin kuin puhe ja sitä taisi olla vaikea käsittää.

En minä seinään törmännyt, minä luin Robert Pirsigin kirjan Zen och konsten att sköta en motorcykel hyvin hitaasti ollessani siviilipalveluksessa, jossa aikaa oli tapettavaksi asti. Ehkä se säästi minut sähköshokeilta ja opetti minut keskittymään.

Ennen siviilipalvelusta olin opetellut pikalukua, skimmaamista ja usein luin ymmärtämättä sisältöä. Pirsigin kirjan jälkeen ymmärsin säätää nopeutta sisällön mukaan.

Toinen tai kolmas merkittävä tapahtuma oli Video Speed Controllerin löytäminen.

 

Nyt oletusnopeuteni on 1.40 eli 40 % ylinopeutta. Lähes aina nostan sitä ja selkeästi puhutut ohjelmat, kuten uutiset, ovat esimerkiksi 80 % nopeutettuina ihan helposti ymmärrettäviä.

Blues, musiikkityyli, josta erityisesti pidän, ei pidä nopeuttamisesta, se muuttuu duuriksi, iloisemmaksi. Ehkä se on vain hyvä, iloisempi.

+1
rkoski
Sitoutumaton Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu