Munavoi taas toisin

"Paahdin" ja paahdettu munavoileipä

Mikroaaltouunini alkoi salamoida ja räiskiä sunnuntaina enkä ole sinnikkäistä yrityksistä huolimatta onnistunut ostamaan uutta. Tai oikeastaan olen jo kaksikin ostanut, mutta siitä ehkä myöhemmin. Toistaiseksi kuitenkin Bilteman kuumailmapuhallin on osoittautunut ruuanlaitossakin ihan kelpopeliksi. Olen paahtanut vain kilowatin teholla ja kyllä sillä voileivän paahtaa ihan kymmenissä sekunneissa. Kun sitä pitää lähellä, ruskistuu munavoin pinta esteettisesti nopeasti ja leipäkin rapeutuu niiltä osin kuin se ei ole peitossa. Kuumaksi tulee vain Ikean lasilautanen, mutta se jäähtyy nopeasti.

Minun munavoissani ei ole voita vaan viimeksi:

  • 12 kpl 10 minuuttia keitettyä munaa
  • 170 g Milbona sinihomejuustoa, Valion Aurajuustoa löytyy kuitenkin jokaisesta ruokakaupasta.
  • 100 – 50 g sulatejuustoa
  • 100 – 50 g Admiral klassisk svensk kaviar eli ”Kallen mätitahnaa”.
  • 2 suurehkoa sipulia pilkottuna hienoksi
  • vahvaa chilikastiketta maun mukaan
  • kokeeksi noin rkl sinappijauhetta
  • noin 2 tl aromisuolaa

Valokuvassa on myös valmistus- ja säilytystarvikkeet eli haarukka ja 1,7 litran pakasterasia.

Aiemmin olen keittänyt vain 8 munaa ja silloin 125 g pakkaus Rainbow sinihomejuustoa ja yksi iso sipuli ovat riittäneet. Sipuli, chilikastike ja sinappijauhe menettävät tehoaan myös jääkaapissa säilytettynä, joten 8 tai 7 munaa eli noin puoli kiloa tai isoa munapakkausta on kyllä sopivampi määrä kerralla valmistettavaksi.

8.10. eli huomenna lokakuun ensimmäisen täyden viikon perjantaina on maailman munapäivä.

 

Muut ruoka-aiheiset kirjoitukseni.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu