Onnistunut varautuminen hyvinvointialueiden tuloon

Aarresaari on kirpputori Salon keskustassa ja ostos tehty viime kesänä.

Minä olin itse asiassa iloisesti yllättynyt hieman yllättävästä paperilaskusta. Tyksin ja kunnan terveydenhuollon laskut ovat tulleet suoraan pankkiini jo pidemmän aikaa kuten muutkin laskut tai menneet OmaPostiin, jolloin niissä on virtuaaliviivakoodi, jonka voi kopioida helposti verkkopankkiin. Verkkopankin laskujen syötön lomakkeessa olevan viivakoodin lukukentän käyttö oli tullut minulle sitä kautta tutuksi ja laitteen kanssa koodin luku onnistui, kun sen vain liitti tietokoneeseen.

Verkkopankki tietysti ehdotti varhan laskujen tilaamista suoraan sinne jatkossa, joten viivakoodilukija on edelleen lähes yhtä turha kuin Aarresaaresta vain näyttelyesineeksi samoihin aikoihin ostettu Erika.

Se on niitattu kuljetuskotelon pohjaan kiinni!

Vaiheittain käynnistyvästä laskutuksesta tuli mieleen, kun Ruotsissa siirryttiin oikeanpuoleiseen liikenteeseen. Se tehtiin vääräleukojen mukaan vähitellen, så smǻningom!

 

Lisäys 12.3.

YLE julkaisi yli vuorokausi tämän jutun julkaisun jälkeen aihetta täydentävän Varsinais-Suomen paikallisuutisen: Odotatko edelleen laskua terveyskeskuskäynnistäsi? Hyvinvointialueen asiakasmaksuissa myöhästymisiä teknisten ongelmien vuoksi ja siinä selitellään useiden tietokantojen yhdistämisen vaikeutta sekä valitellaan laskujen viivästymistä. En tiedä miten muilla alueilla, mutta laskussa oli myös QR-koodi, joten uudehkolla kännykälläkin laskun olisi voinut saada ”luettua” ilman näpyttelyä ja ainakin Postin asiamiesposteille tekemällä OmaPostin postitoimistosovelluksella voi skannata QR-koodien lisäksi viivakoodeja. Sitä en oikein osaa nähdä ongelmana, että laskut ovat vähän myöhässä. Tuo minun hammaslääkärilaskuni on käynnistä 29.1. ja laskun päiväys on 27.2. Ja tavallaan minä jo ehdin odottamaan ensimmäistä paperilaskua yli 7 kuukautta.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu