Robottitanssitaiteen nykytila

Boston Dynamics julkaisi perjantaina Youtubessa videon, jossa vertaillaan robottikoira Spotin ja erityisesti Mick Jaggerin, mutta myös koko Rolling Stonesien tanssiliikkeitä vuonna 1981 julkaistulla Tattoo You -albumilla olleella Start Me Up -kappaleella.

Vasemmalla oleva video on Rolling Stonesien vuonna 2012 julkaistulta The Rolling Stones – Start Me Up – Official Promo -videolta. Sillä on nyt katselukertoja runsas 49 miljoonaa, kun Boston Dynamicsin suosituimmalla, vuonna 2018 julkaistulla (Spot-)videolla Hey Buddy, Can You Give Me a Hand? on yli 140 miljoonaa.

Start Me Upin teksti voi olla joidenkin mielestä pahaenteinen:
If you start me up
If you start me up I’ll never stop

Edellinen Spotin musiikki- tai tanssivideo, 29.6. julkaistu Spots’s On It liittyi siihen, että Boston Dynamicsin pääomistajaksi tuli Hyundai Motor Group ja kappale on Etelä-Korealaisen K-Pop-yhtyeen BTS:n ”IONIQ: I’m On It.”

 

BTS on tehnyt paljon markkinointiyhteistyötä Hyundain kanssa ja kanavalla HyundaiWorldwide julkaistiin seuraava video:

 

Suosituin Boston Dynamicsin tanssivideo on 10 kuukautta sitten julkaistu Do You Love Me, sillä on lähes 35 miljoonaa katselukertaa. Siinä pääosassa on kuitenkin enimmäkseen parkouria harrastava Atlas.

 

Spotin suosituin musiikkivideo on sen twerkkaus– ja moonwalk-taitoja esittelevä Uptown Spot. Julkaistu 16.10.2018 ja 8 213 250 katselukertaa.

 

 

0
rkoski
Sitoutumaton Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu