Sienestysreissu 5.9.2023

Noin 20 minuutin keräilyn tulos. Korin vieressä on vielä maassa kasvamaan jätettyjä pieniä mustia torvisieniä. Edellisellä kerralla, reilu viikko aiemmin jo keräsin hieman suurimpia. Paikka on helppo löytää, kun se on noin viiden metrin päässä tiestä ja noin 10 metriä risteyksestä.

Kotoa sienipaikalle on matkaa hieman vajaa 2 kilometriä ja seuraava hyvä paikka on samaa tietä vielä noin 1,5 km. Siellä en tällä kertaa käynyt, koska korillisessakin on tekemistä oikeastaan jo liikaa.

Tunnin verran vielä tutkin lähiseutua muutaman sadan metrin säteellä. Lampaankääpiä löytyi melko paljon, mutta heti torvisienien jälkeen, joten ne ei näy. Sikurirouskua olisi voinut ja pitänyt kerätä enemmän, mutta ne on niin pieniä ja se loistava maku tulee melkoisen voimakkaana hyvin esille pienemmälläkin määrällä. Kantarellejäkin oli vielä, mutta ei enää kehnäsieniä.

Kuvat Google Photos -palvelussa.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu