Tangon kunnian palautus

Suomessa omana aikanani kasvaneena ja asuneena minulle tango on ollut musiikin lajeista yksi alhaisimpia ja vastenmielisimpiä. Sen takia minulla on ollut eräänlainen filtteri päällä, ei kannata vaivautua minkään tangoon liittyvän takia. Nykyään vaiva on niin pieni, hiiren klikkauksia, että ennakkoluuloja on helppo korjata.

Jo syksyllä tutustuin El Cachivache Quintetoon, jonka ”musiikki nojaa Astor Piazzollan vahvaan perintöön”. Olisi tuo Piazzolla ollut helppo googlata jo silloin, mutta nyt Areenassa oli kätevästi katsottavissa
Piazzolla: The Years of the Shark (S) (katsottavissa vuoden 2020 loppuun). Vähän kevyt se musiikin osalta on, mutta vaikkapa Youtuben kautta se puute helposti kevenee.

 

Mikä siis on tangon syvin olemus? Se on ensinnäkin tanssimusiikkia, kuten El Cachivache Quinteton video alla demoaa:

 

Se on myös nuorisomusiikkia. Aina on nuoria, jotka rakastavat musiikkia sen itsensä takia.

 

Piazzolla kuoli jo 1992, joten vaikka hän oli ilmiömäinen bandoneonin soittaja, ovat hänen musiikkinsa onneksi löytäneet useat muut esittäjät ja orkesterit.

 

Moskovan Kaupunginorkesteri on eräs.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu