Womexin helmiä

Tampereella lokakuun lopussa esittäytyi suuri määrä hienoja musiikintekijöitä, joita on vaikea luokitella, tapahtumassa WOMEX – The World Music Expo 2019.

Avajaiskonsertissa kaikki esiintyjät olivat Suomesta. Kiinnostavin, jos ei ole jo ehtinyt kyllästyä, oli Suistamon Sähkö.

 

Toinen suomalainen, ehkä yhtä erikoinen ja nopeasti pureskeltu oli Wimme ja Rinne.

 

Vielä paremmin nykyisen maailmanmusiikin kiinnostavuuden ydintä läpivaloittaa trio Surel, Segal, Gubitsch, jossa törmäävät Argentiina, Ranska ja Venäjä sekä erilaiset musiikkityylit.

 

Toinen trio, jossa törmäävät eri maiden musiikkiperinteet, on 3MA, tällä kertaa kaikki Afrikasta, mutta aivan eri puolilta tuota valtavaa mannerta.

 

Elämme hienoa aikaa, kun erilaiset perinteet kohtaavat yhä helpommin. Olivat pitsa, nuudelit ja kebabkin joskus eksoottisia. Herkuttelijoille maailmalta löytyy vaikka mitä.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu