Osaako kukaan enää viheltää?

Tässä eräänä iltana havahduin siihen, että joku ikkunani ohi kulkiessaan vihelteli kauniisti. Pysähdyin oikein muistelemaan, milloin olen viimeksi kuullut kunnollista viheltelyä. En nyt tarkoita vislailua, vaan kaunista, melodista viheltämistä.

Vielä lapsuudessani kuuli usein, miten ihmiset viheltelivät töidensä lomassa. Yksin laulaminenhan on ollut Suomessa aina hullujen hommaa, mutta viheltämiseen suhtauduttiin myönteisesti.

Nykyään elämme melusaasteen keskellä. Edes kaupoissa ei pääse eroon renkutuksesta, ja puhelimessa jonotusmusiikki on hampaitavihlovaa  kirskutusta. Lisäksi suurimalla osalla ihmisiä on älypuhelin taskussa, joten ei tarvitse kuin liittää kuuloke, ja pipodisko on valmis.

Tämän hirvittävän äänisaasteen myötä yksi kaunis musiikin muoto on päässyt häviämään. Väliin todella ikävöin niitä aikoja, kun esim. maalarit viheltelivät kauniisti työnsä ääressä.

sarilait

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni. Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut. En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu