Joulumuorin stressittömät laatikot
Ainekset:
Saarioisten valmiita laatikoita tarvittava määrä.
Kermaa
Voita
Tee laatikoihin viiltoja ja laita viiltoihin voita ja kermaa. Laita laatikot uuniin ja kun voi on kunnolla sulanut, sekoita ja taputtele pinta kauniiksi vaikkapa haarukalla. Laita latikot takaisin uuniin ja anna lämmetä kunnolla.
Tiedän erään perheen, jossa äiti aloittaa jo hyvissä ajoin jouluruokien teon. Tämä nainen leipoo ja tekee kaikki muutkin ruuat alusta loppuun itse. Kun joulu viimein koittaa, on tämä perheenäiti niin uuvuksissa, että koko joulu menee riitelyksi. En suosittele tällaista joulua kellekään.
Onneksi nykyään saa käytännössä kaikki jouluruuat valmiina. Kannattaakin aina miettiä, kannattaisiko ainakin osa ruuista ostaa kaupasta. Itse voi tehdä ne ruuat, joiden laittamisesta oikeasti nauttii. Onneksi enää nykyään etenkään naisia ei arvostella sen perusteella, miten vaikeita ja monimutkaisia luomuksia saa aikaan. Lisäksi joulun jälkeen heitetään valtavasti ruokaa roskiin. Kannattaa miettiä, mitä oikeasti syödään ja miten paljon. Ruokaa ei kannata ostaa pöydän koristeeksi.
Rauhaisaa ja stressitöntä joulua kaikille toivottaapi Sari-muori.
Tässä perheenisän kommentti: Minusta jouluruokien laittaminen hyvissä ajoin juuri poistaa stressiä. Eineksiä en syö yleensäkään, saati sitten jouluna, mutta kukin taaplatkoon tyylillään.
Mitään jouluruokaa ei ikinä ole mennyt roskiin, enkä ymmärrä miten niin voisi käydä. Niitähän on mukava syödä lähipäivinä. Kinkku säilyy hyvin viikon, ja jos jotain jää, loput voi pakastaa tai panna hernekeittoon.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä tapauksessa nainen tekee niin valtavan määrän erilaisia ruokia, että on näännyksissä joulun koittaessa. Ja valitettavasti sitä ruokaa todella heitetään menemään valtavat määrät.
Ilmoita asiaton viesti
Eksää Sari tiärä et tamperelaine hakee kauppahallista lanttuhautaa jolsei hauruta itte.
https://yle.fi/uutiset/3-8533287
Ja tekee Sorsapuiston silakoitaki. Mullon kyä jossaki siältä rillistä saatu resepti, mut jotensakki tällai.
https://anna.fi/reseptit/graavit-silakat-sorsapuiston-tapaan
Ilmoita asiaton viesti
Olen saanut maistaa noita silakoita muutaman kerran ja ne ovat aivan ihania. Silakoiden nahan poistaminen on minusta niin työlästä, etten viitsi itse tehdä. Silakka on kyllä melkein yhtä hyvää rullina ja niitä voisin syödä vaikka monta kertaa viikossa. Nyt lanttulaatikon tekeminenkin kotona on paljon joustavampaa kuin ennen, kun voi ostaa valmista sosetta. Tehty jo muutaman kerran maistiaisiksi, kun kaikki siitä meillä tykkää. Eipä silti Saarioistenkin laatikot saa lähes yhtä hyviksi vähän tuunaamalla, ihan kuten Sari totesi.
Ilmoita asiaton viesti
En minäkään nahkoja poista. Sorsapuiston silakoiden resepti on Pellasten suvun ja Jari Pellas mainitsi joskus Tamperelaisessa että niihin käytetään nykyään Sinetti-sinappia tuotannosta poistuneen Saarioisten sinapin sijaan, sitä saa muistaakseni K-kaupoista.
Ilmoita asiaton viesti
Ihana kirjoitus ja kehotus, mutta en luovu perinteestä. Teen laatikoita itse jouluaattona. Se touhu ja se tuoksu kuuluu jouluun. <3 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai pitää tehdä itse, jos hommasta nauttii. Oikein hyvää joulua sinulle!
Ilmoita asiaton viesti