Väistyvän joulumuorin sanasia joulupariäänestyksestä.

Vuonna 2012  Vapaavuoro oli uusi foorumi usarissa. Foorumi haki vielä muotoaan. Joulun alla pohdiskelin yhteistä tapaa aloittaa joulunodotus, ja keksin joulupari-äänestyksen. En tuolloin osannut edes kuvitella, että äänestyksestä tulisi oikea perinne, mutta blogiyhteisö puhui, ja ensi vuonna äänestys järjestetään jo kymmenennen kerran. 

Äänestysprosentti on aina ollut pieni, mutta tämä uskollinen äänestäjäkunta on pitänyt perinnettä yllä. Kun itse en väliin ole syystä tai toisesta pystynyt äänestystä järjestämään, on muut ottaneet homman hoitaakseen. Yleensä äänestyksen on järjestänyt Ari Alsio, mistä Arille suuri kiitos. 

Nyt tuntuu, että muutama ihminen on ottanut tämän leikkimielisen kisan liian tosissaan. Tulee muistaa, että äänestys on meidän kirjoittajien oma juttu. Äänestyksellä ei siis ole mitään virallista asemaa Uusi Suomi-verkkolehdessä. Niinpä minua hämmentää nämä puheet sääntöuudistuksesta. 

Alusta lähtien kaikenlainen vaalikamppanjointi on ollut kielletty. Äänestää on voinut Sekä Puheen- että Vapaavuoroon kirjoittavia blogisteja ja kommentoijia. Näiden ehdokkaiden on tullut olla asiallisia ja toisia kirjoittajia kunnioittavia henkilöitä, jotka eivät turhia trollaile. Minä en näe mitään syytä tehdä leikkimielisestä äänestyksestä tämän monimutkaisempaa, ja niin kauan kun itse äänestystä järjestän, muita sääntöjä ei tule. 

Blogistanissa on valtavasti hyviä kirjoittajia, jotka ansaitsisivat arvonimen. Koska kerralla valitaan vain yksi pari (paitsi jos ääniä tulee saman verran kahdelle ehdokkaalle), on moni arvonimen ansaitseva jäänyt toistaiseksi ilman. Kaikkia ei voi kerralla valita. Koska näillä näkymin äänestysperinne jatkuu tulevaisuudessakin, tulee vain malttaa ja odottaa vuoroaan. 

Tulee myös muistaa, että joillekin ihmisille annettu kehu ei ole muilta pois. Jos kirjoittajien kehuminen tulkitaan ihmisten arvottamiseksi, liikutaan heikoilla jäillä. Tuolla logiikalla ei ketään ihmistä saisi milloinkaan kehua, emmekä saisi koskaan sanoa toisista ihmisistä mitään hyvää. Maailma on ihan riittävän ankea paikka muutenkin, ei tuollaista möksäysmielialaa tule pitää yllä. 

Muistakaahan lukea Ari Alsion kirjoittama äänestyksen historiikki. 

Onnea Kaija Kelhulle ja Jorma Mellerille! 

Ja oikein hyvää joulua koko blogiyhteisölle! 

Toivottaapi väistyvä joulumuorinne Sari. 

+8
sarilait
Tampere

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni.
Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut.
En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu