Lyhtykoison oranssia

Heipä hei todella pitkästä aikaa! On ollut niin ikävä blogin pariin. Josko ehtisin taas useammin kirjoitella nyt loppuvuotta kohden, saapi nähdä. Menneen kesän projekteistani olisi myös paljon asiaa ja taidan niistäkin kirjoitella tässä piakkoin oli sitten talviaika edessä tai ei. Nyt kuitenkin kirjoittelen lyhtykoisosta. Eli lyhtykoiso on monivuotinen koisokasvi, joka kukkii nätisti ja tekee kukinnan jälkeen oranssit lyhtymäiset koristukset varteensa. Löysin näitä lyhtyjä täynnä olevia kasveja yhdeltä autiopihalta loppusyksystä ja pelastin niitä isot puntit vaaseihin, joissa ne säilyivätkin viikko tolkulla hyvinä. Leikkasin lopulta ”lyhdyt” irti ja säästin ne, sillä ajattelin tehdä niistä koristuksia Halloween-aikaan. En itse välitä niinkään tuosta ”kauhujuhlasta” sellaisenaan mutta mielestäni tähän aikaan sopii juuri oranssin kaunis väri ja kaikenlaiset kynttilät ja valosarjat. Alkaa olla valon juhlan aikaa. Kokeilinkin tehdä kuivuneisiin lyhtykoison lyhtyihin pienet reiät ystäväni Tiinan vinkistä ja työnsin sisään led-valosarjan valoja. Ai että niistä tuli kauniit, katsokaas vaikka.

Lyhtykoison lyhdyt kuivuvat kauniisti, jolloin niitä voi käyttää moniin koristuksiin ja somisteiksi tai vaikka ulkokukka-asetelmiin, jotka ovat katoksen alla. Ne homehtuvat muuten helposti.
Led-valojen ansiosta lyhtykoisojen lyhdyt oikein hehkuvat ja sopivat erityisen hyvin juuri tähän vuodenaikaan.

Ystäväni piti sopivasti tupaantuliaiset uudessa skandikodissaan ja hänen kanssaan ideoin lyhtykoisoteeman. Toteutimmekin pirskeiden kattaustarvikkeet ja kynttilät blogiyhteistyönä Dunin kanssa, kun huomasimme heidän valikoimissaan iki-ihanat lyhtykoiso-aiheiset servetit ja kynttilät. Lisäksi löysimme samalta valmistajalta kauniita ja ajan henkeen sopivia mustavalkoisia kerta-astioita. Heiltä löytyi myös tyylikkään malliset kertakäyttöiset mutta ekologiset aterimet.

Suorastaan rakastuin näihin Dunin lyhtykoiso-kynttilöihin lasikipoissa.
Enhän minä ahneuksissani muistanut ottaa kauniita kattauskuvia vaan pistin herkutteluksi hetimiten. Tässä kuitenkin kuva kauniista serveteistä ja kerta-astioista ihan juuri herkuttelun keskellä.
Tällaiset Dunin kattaustuotteet valitsimme ja kyllä olivat todella kauniit käytössä.

Dunilla on myös paljon kauniita ja hyvin palavia kynttilöitä. Tässä ihan perus lämpökynttilät. Näin kauniin asetelman niistäkin saa. Skandinaaviset kynttiläkipot ja muuta koristusta A. Aallon puutarjottimella. Tykkään!

Enhän minä malttanut olla ottamatta muutamia fiiliskuvia kauniista skandikodista. Paljon olisi ollut kuvattavaa mutta tupa oli täynnä hyväntuulisia vieraita ja puheensorinaa lisäksi valaistus oli illan tiimellyksessä vähän hankala kuvaamiseen. Joitain kuvia olin räpsinyt aiemmin ja lisään nekin tähän. Eikös olekin kaunista ja tyylikästä!

 

Makuuhuone on mustavalkoinen ja suorastaan kutsuu huilailemaan.
Antiikkinen puupiironki ja pieni asetelma tuovat ilmettä makuuhuoneeseen.
Yöpöytäkin voi olla näin kaunis.
Vanha 50-lukuinen sivupöytä on mainio harmaan sohvan ja mustien somisteiden seuralaisena. Itse henk koht nautin, kun puu on palannut sisustukseen lämpöä tuomaan. 
Esteettinen emäntä käärii jopa torkkupeitot näin kauniisti koriin esille.
Uuden asunnon helmi on tilava terassi, joka on jo talviteloilla. Nappasin kuitenkin kuvan oliivipuun takaa, kun jotenkin itse tykkään tuolla niin istuskella kyläillessäni.

Tällaista tällä kertaa. Lopuksi laitan vielä kuvan aivan eri aiheesta eli pöllöistä. Sain ystävältäni Pialta testiin Pilotin Pintor-maalitusseja, jotka ovat vesipohjaisia. Niillä pystyy koristelemaan melkein mitä pintaa vaan. Itse testailin kivimaalausta ja siihenhän tuli ihan himo! Mitkä värit kertakaikkiaan ja valkoinenkin on valkoinen! Ja tämä ei ole maksettu mainos vaan askarteluhullun vilpitön mielipide. Kaverit taitavat saada nyt pöllöjä joululahjaksi.

Pintoreiden pigmentti on aivan omaa laatuaan. Värit tulivat kivipinnassa mahtavasti esille!

Hellurei ja ollaan taas kuulolla!

Marrasterveisin,

Satu

Satu Rantanen

Satu Rantanen on ideoita pursuava kotoilija. Hänen käsissään pienestäkin syntyy kaunista, eikä kauneus ole rahasta kiinni. Hän ajattelee näin: ”Kun katsoo tarkkaan huomaa, että tyhjästä voi todellakin nyhjäistä varsinkin iloa, eloa ja puuhastelua mukavaa.” Blogin aiheena on kaikenmoinen kotoilu, askartelu, tuunaaminen, leivonta, kokkailu ja puutarhanhoito – fiilispohjalta tietenkin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu