Ylen Teksti-tv : ”Syynille” on parempia vaihtoehtoja; ”maalata” ei urheiluun

Kiitos tiedotustyöstänne. Ettekö kuitenkin voisi käyttää parempaa suomenkielistä sanaa, esim. tänään 16.12.2019 hallitustyön uutisessa, kuin ”syyni” ? Sille on vaihtoehtoina esimerkiksi:  ”katsottavana”, tai, ”tutkittavana”, ”työn alla”, jne.

Toinen sana jota käytätte urheilua koskien ja esimerkiksi jääkiekossa, on verbi ”maalata”. Sen varsinainen merkitys on aivan toinen kuin missä sitä käytätte. Ettekö voi kertoa tarvittaessa, että pelaaja ”teki maalin”, ”pani kiekon maaliin”, jne. ?

Eli raikkaita suomenkielisiä sanoja suomenkieliseen uutiseen.  Eikä tarpeetonta kömpelöä urheiluslangia, kun on parempia ilmaisuja käytettävissä.

 

Antti Hernesniemi

savellyksia1

Lääkäritutkija, LT: väitellyt suomalaisesta kansanlääkinnästä, "jäsenkorjaajista" (Oulun yliopisto 1999). Tietokirja suomalaisesta kansanlääkinnästä "Jäsenet paikalleen, paha veri pois" (Yliopistopaino 1994). Kalevala-seuran tutkijan tunnuspalkinto v. 2016. Säveltäjä, FM, musiikkitiede (Åbo Akademi 2016). Julkaissut kolme soittamaansa omien sävellysten CD:tä, Compositions 1, 2 ja 3.Uusin levy Brige / Silta, julkaisija MSR Classics. Harrastukset: piirtää ja veistää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu