Turvallinen liikkuminen on ihmisoikeus.

Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.

Kaikkien kaupunkien ja kylien on huomioitava päätöksissä ja suunnitelmissa turvallinen liikkumisen oikeus jossa jokainen pystyy pelkäämättä liikkua mihin tahansa vuorokauden aikaan, tämä koskee myös kotieläimiä kuten koiria ja kissoja joille ajoittain tehdään makupaloja höystettynä neuloin ja myrkyin. Tällainen toiminta joka kohdistuu eläimiin on alhaisinta toimintaa mitä pystytään tekemään.

Toteutuuko turvallisuus käytännössä tai voidaanko koskaan edes taata täydellistä turvallisuutta missään mailman kohteessa?, on täysin selvää että missään ja ei koskaan ole täydellistä turvallista paikkaa olemassa.

Kuitenkin voimme Kunnallisvaltuutettuna ottaa huomioiduksi päätöksissä teiden ja pihojen valaistukset, Vartiointi liikkeiden käytönlisääminen pihoilla, puistoissa ja uimarannoilla. Tämän lisäksi mahdollisten erityisryhmien ja näiden laitosten sijoittaminen mahdollisimman etäälle kaupungin keskustasta jossa tarkempi valvonta takaa osittain turvallisemman liikkumisen.

Ennalta varautuminen on yksi tapa nostaa turvallisuuden tasoa, esimerkkinä Oulun Valkea ja vastaavat paikat joissa jokainen kameraan taltioitu mahdollinen huume myynti ilmoitetaan Polisille. Tämä ei poista itse ongelmaa vaan siirtää sen muualle joka on valitettavan totta, mutta se tekee myymisen yleisellä paikalla paljon hankalammaksi tietäen että siihen voidaan jälkikäteenkin puuttua. Ehdottomasti suurin panostus olisi saada Ouluun takaisin nuorisotalo kulttuuri 1980 luvulta jossa jokaisessa lähiössä oli oma nuorisotalo ja vakituiset ohjaajat jotka tunsivat kaikki nimeltä sekä tunsivat paikalliset ongelmat.

Tuolloin 1980 luvulla kun itse olin 16 vuotias Kaupunki satsasi nuorisoon ja nuorisotaloihin joissa bändit harjoitteli ja järjestettiin ilmaisia matkoja moniin kohteisiin laskettelemaan tai tutustumaan. Nuorisotalot vain toiminnaltaan päivitetään tähän hetkeen ja aikaan mutta käytetään mallina nuorisotalo jokaisessa lähiössä.

 

Seppo Paakkari

kunnallisvaaliehdokas (ps) Oulu

0
seppo paakkari
Perussuomalaiset Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 53vuotias Oululainen Perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas 2021 ja olen tolkun Perussuomalainen ja ajan yhteisiä asiallisia asioita selkokielellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu