Alppikotka

Runsas vuosi sitten tuli painosta kolmas omakustanteeni nimeltään ”Juuan juurilta”. Koska maakuntavaalit näyttivät tuossa vaiheessa varmalta, kirjoitin kirjan loppuun 9-osaisen poliittisen komedian ”Alppikotka”.

Näytelmä kertoo populismipuolueen ”Liprun” noususta pääministeripuolueeksi, teemoina ilmastonmuutoksen hyödyntäminen ja eläkeläisten aseman parantaminen. Lipru nostaa kannatustaan maakuntavaaleissa 4 % ja vastaavasti Valtapuolue menettää 3%. Liprun keskeinen vaaliteema on ilmaston lämpiämisen seurauksena Alppikotkan leviämisen estäminen Suomeen. Alppikotka uhkaa koko Suomen kanalintukantaa ja Lipru saa noin 300 000 metsästyksen harrastajaa perheineen vastustamaan Alppikotkan leviämistä. Maanlaajuinen kampanjointi tuottaa tulosta ja Lipru saa eduskuntavaaleissa suurimman äänisaaliin ja puheenjohtaja nousee potentiaaliseksi pääministeriksi.

Seuraavassa on kirjasta poimittu komedian esittely.

Suomessa ja maailmalla laajemminkin on poliittinen ilmapiiri ja keskustelu muuttunut. Kaikki keinot ovat sallittuja ja lupaukset yleensä peruutetaan, kun valtaan on päästy. Suomessa on tapahtumassa yksi suurimpia muutoksia kuntien itsehallinnon alueella. Maakunnat saavat valtaa ja tehtäviä. Komediassa vaihtaa päähenkilö vanhasta puolueesta populistisempaan ja pääsee himoitsemaansa valta-asemaan. Kerrotaan äänestäjille ”heille sopivista” uhkista ja sen jälkeen tarjotaan heille uhkien torjuntaan sopivia lääkkeitä. Komedia ajoittuu vuosiin 2018 (maakuntavaalit) ja vuoteen 2019 (eduskuntavaalit).”

Tässä ote kolmannesta näytöksestä, jossa valmistaudutaan syksyllä 2018 kevään 2019 eduskuntavaaleihin:

”Liprun puheenjohtaja Vitikka (pitämässä puhettaan torilla)

Arvoisat kansalaiset. Maassamme puhaltavat raikkaat tuulet. Vanhojen puolueitten hartioilla lepää paksu pölykerros, jota ei saa irti suurimmallakaan mattopiiskalla. Maakuntavaalit osoittivat, että tässä maassa janotaan muutosta. Eläkkeelle on pystyttävä siirtymään ilman pelkoa ja ihmisten on saatava harrastaa perinteisiä harrasteita, joihin kuuluu mm. lintujen metsästäminen. Mikäpä voisi korvata perheidylliä, kun kasvoiltaan ahavoitunut perheen pää – tietysti nainenkin, tulee hämärän hyssyssä metsästysreissulta kotiin. Repussa pullottaa pari teertä tai jopa kunnon koppelo. Mutta hyvät ystävät. Ilmastonmuutos on kaikessa karmeudessaan uhkaamassa tätä jaloa ja perinteistä harrastetta, joka pitää ison joukon miehiä..ja naisiakin – hyvässä henkisessä ja fyysisessä kunnossa. Mutta – me emme alistu ilmastonmuutoksen edessä kuin uhrilampaat pyövelin pölkyllä. Myös sadat metsästysmajat ovat vaarassa lahota ja näivettyä käytön puutteesta. Vaarallinen alppikotka on tulossa sankoin joukoin keskisestä Euroopasta tuhoamaan metsäkanalintujemme lämpimät munat. Juuri kun emolintu poistuu hetkeksi vaikkapa tarpeilleen hautomispuuhistaan – iskee valtava alppikotka salaman nopeudella. Muutamassa sekunnissa on tusina munia reikiä täynnä. Osasta ryypätty sisukset ja loput jätetään mätänemään emoraukan silmien alle. Tätäkö me haluamme? Emme sanon minä. Alppilinnut on pysäytettävä välittömästi Suomen etelärajalle. Tarvittaessa on puolustusvoimien valmiusastetta nostettava. Liprupuolue on ottanut metsästysharrastuksen säilyttämisen omaksi kärkiohjelmakseen. Kiitän tarkkaavaisuudestanne ja nyt jos kenellä on kysymyksiä niin vastaan mielelläni. (Taputukset)”

Ajatukseni on julkaista näytelmä täällä Vapaavuorossa näytös kerrallaan vaalien jälkeisen kuukauden aikana. Samalla kun hallitusneuvottelut käynnistyvät.

 

 

 

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu