Alppikotka, toinen näytös

Toinen näytös (huoltoaseman ”parlamentti”)

 

Paikalla metsästyksen harrastajia kuten Mauno Viitanen, seuran pj. Kerkko Kivelä ja eläkeläisiä sekä työtön. Kesken parlamentin Helka Viitanen saapuu paikalle pitämään palopuheitaan ja keskustelemaan.

Mauno (kädessään Alppikotkan kuva)

Meijjän metätystouhun ylle on noussu pikimustia pilivenmölökeröitä. Ilimastomuutos hätistellöö Keski-Euroopasta mahottoman pahan vihollisen harventammaan mehtälintukanttoo. Kahtokkeehan! Tässä on pelätty ja julumettu Alppikotka – kuvassa ilimielävänä. Jos ee vielä tänä vuonna niin ainahhii ensi vuonna suattaa jo olla tiällä. Tällä paholaesella on kiikarisilimät. Se näkköö viijjen kilometrin piästä pesivän kanalinnun ja älyvvää lämpimät munat. Tätä männöö suapi kolomen vuon piästä lintukoerat haakkuu harakoeta ja torrakot haattuu raahassa hirvensarvissa. Hyvästi lintupaestit ja koppelon rappeeksi ruskistunneet koevvet. (Mauno liikuttuu omasta esityksestään)

Kivelä

No johan otti ohrakyrsä. Tuostahan se meidän Liprun puheenjohtaja Vitikka varotteli maakuntavaalien jälkeen. Alppikotka uhkaa meidän todellisten luonnonsuojelijoitten rakkainta harrastusta. Ja meitä kun on Suomessa satoja tuhansia.

Helka (on kuunnellut keskustelua pöydän vieressä)

Voe teitä polosia. Eipä tarvihe minunkkaa keitellä Maunolle uamuriivantteella kahvia termospulloon. Laetella maineekkaaseen linnustusreppuun meetvurstileipiä ja käsivarren-paksusia lenkkimakkaroeta. Hyvästi savuntuoksuset metätysvuatteet ja kovia kokenneet pohjalliset kumikengissä. Niitä ee tarvita. Saanan uunissa suavat tehä viimesen palaveluksen. Entäpä metätyspuukko? Missäpä roekut jatkossa? Et aenakkaa Maunon vyöllä. Et heelu pontevasti, kun Mauno hymysuin tulloo illan kahjussa linturepun kanssa. (Mauno liikuttuu entisestään ja kaverit taputtelevat nytkähteleviin hartioihin)

Metsästäjä (nousee seisomaan)

Tätä ee sallita. Ei hitossa! Minä olin jo armeijassa tarkka-ampujien joukoissa. Mikäpä se kelottellee kotiseinällä hyvässä rasvassa. Ee mikkää muu, kun kiikariloella varustettu tarkkuus-kivvääri. Nyt sae Alppikotka näellä selekosilla vastavoeman. Se on kilometrista silimmiin välliin. Hähhää – sieltä tulet alas niinkun Ruottisen palttoo Kolin jyrkäntteeltä juhannusyönä.

Eläkeläinen

Oliko se se Ruottisen Jussin takki – Ahmovuarasta? Jonka oli tuulipuuska siepanna ja vienä meleki laevaranttaan asti.

Metsästäjä

Justiisa se (römähtää nauramaan). Jussi hujo ilimmaan ja hätisteli musttii ukkoja humalapäessään. Mölähti, että nyt on iso ukko ilimassa tulossa piälle ja viskasi takilla. Sillon se lähti leijjailemmaan kesäyön tuulessa. Myö seurattiin ja sinne se laskeutu pujottelurintteen alarintteelle vuallee vanaha perintötakki. Mutta hävisivät kuulemma mustat ukot ympäriltä.

Eläkeläinen

Oli se Jussi mukava juoppo. Niin säyssee ja selevinpäen kova tekemmään töetä. Mutta kun syönkohttaus tapasi –  se oli männöö.

Kivelä

Mutta kuulkaahan hyvät ystävät. Liprun Vitikka on tulossa maakuntakierrokselle ensi viikolla. Mennään isolla joukolla kuulostelemaan, millaisia lääkkeitä hänellä on tarjota Alppikotkan eliminoimiseksi.  Tähän asiaan on valtiovallan tartuttava topakalla otteella. Jos metsästysharrastus loppuu, niin sillä on yhteiskunnallisesti kamalat seuraukset. Tervetuloa ensi viikolla torstaina torille kello kaksi.

Helka

Kiitokssii Liprun piirisihtteeri. Ja sen minä sanon, että tästä tulloo minulle syvämmen asija. Minä en teitä metättäjjii jätä heitteille. Takkoon ja alleviivvoon, että Maanolla suapi metätyspuukko heilluu vyöllä niin pitkään, kun koppu noossoo vähännii muasta.

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu