Alppikotka, neljäs näytös

Neljäs näytös (Viitasten kotona)

Helka taluttaa Vitikan sisälle ja kiirehttii Maunon kanssa kattamaan pöytää. Vitikka kävelee seinustalle missä roikkuu ase ja metsästysreppu ja muita tykötarvikkeita.

Vitikka

Niinkuin piirisihteeri huomaa niin täällä ollaan ajan hermolla. Siinä ne ovat. Suomen metsästysharrastuksen symbolit. Haulikko, josta näkee jo päälle ne sadat laukaukset, joita sillä on ammuttu. Ja reppu, jonka viilekkeet kertovat sen kuljettaneen kymmeniä ja taas kymmeniä höyhenpehkoja. Ovatko isänmaatamme palvelevat metsien miehet vaarassa menettää syksyisen nautinnon? Ruostuuko lintukoirien kurkut ja äänet, kun metsästä ei kuulu, kuin pikkulintujen suhahduksia ja tirskuntaa. Ei sanon minä. Ensi viikolla laadin eduskunnalle esityksen alppikotkan saapumisen eliminoimiseksi. Ja sinä Kivelä. Laadi ensi tilassa lehdistötiedote paikallisesti. Liprupuolue asettaa metsästysharrastuksen säilyttämisen yhdeksi kärkiteemoista seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Helka

Nyt passaisi puhheenjohtajan istua pöyttään. Tarjolla on pullakkoo akkateertä. (vilkuttaa silmää ja kohentelee etumustaan)…Mutta samalla kun alotatta syömisen niin tuon jo esille haluni puollusttoo Liprun teemoja joka kiäntteessä. Minulla on aekkoo olla hyvviin asijoehen kimpussa. Ja Maano avittaa, jos on tarvis. Maano tunttoo nimittäen luajalti metästysporukkoo ja myös eläkelläessii, jotka ovat myös puoluvveen mielenkiinnon kohtteena.

Kivelä

Töitä on piirissä kyllä tehty hartiavoimin. Mutta lopussa kiitos seisoo. Lipru sai useammassa kunnassa täällä yli 20 prosentin kannatuksen. Ja mitä seuraaviin eduskuntavaaleihin tulee niin asetelmat ovat erittäin hyvät. Luonnollisesti tulen itse asettumaan yhdeksi ehdokkaaksi. Vaikka tämä on pieni vaalipiiri niin kyllä täältä kaksi tai jopa kolme lipsahtaa Arkadian mäelle.

Vitikka

On muuten todella hyvää lintupaistia. Kovasti kiitoksia emännälle ja tietysti isännälle myös. Kunhan vielä ne kahvit siemaistaan – niin ja maistetaan emännän tuoretta pullaa (virnistää emännälle) – lähdetään Kivelän kanssa jatkamaan matkaa. Mutta hyvillä mielin.

Helka (kaataa puheenjohtajalle kahvia ja pysähtyy).

Minkälainen muuten mahttaa olla tämmösen dynnaamisen puoluvveen toimisto. Sitä vaen arvelin, kun seorraavan kerran on kääntiä Hesingissä niin piäsiskö tuolla pistäytymään. (Kivelä kutristelee kulmiaan)

Vitikka (ottaa taskustaan käyntikortin ja ojentaa Helkalle).

Soittakaapa minulle ajoissa, kun olette seuraavan kerran tulossa pääkaupunkiin. Minä esittelen mielihyvin toimistomme oikein henkilökohtaisesti rouvalle. Ja tietysti samalla voimme tutustua lähemmin tuleviin vaaliohjelmiin. (Nousee pöydästä kiitellen)

Ja nyt Kivelä – nokka kohti seuraavaa paikkaa. (Helka vielä lähtiäisiksi halaa oikein kunnolla puheenjohtajaa)

Helka

Katoppa nyt ukkokulta. Satimessa on Vitikka ja minä huopikasas-kelleen lähempänä kansanedustajan paekkoo. Minä sitä muuten jo ensi viikolla lähen Helsinkkiin. Jos vaen puhheenjohtajalle käypi. Laetan sen uuvven leningin. Ja meikkijä pittää ostoo. Silimissä on oltava teertä riittävästi, kun alppikotkasta huastellaan.

Mauno

Kylläpä sinulla on vaahti nyt piällä. Mutta mää. Nyt on tosi kysseessä metätysharrastuksen kanssa. Kaekki pittää laettoo pelliin, jotta koera ja haalikko suavat kilivan haukahella jatkossahhii Pohjos-Karjalan metätysmaella.

PS. Tämä 9-näytöksinen komedia julkaistu helmikuussa 2018 kirjassa "Juuan juurilta"

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu