Alppikotka, viides näytös

Viides näytös (Liprun puoluetoimisto, Helsinki)

Puoluejohtaja Vitikka istuu odottavana toimistossaan, kun Helka Viitanen ohjataan sisälle.

Vitikka

Kas vain, sieltähän saapuu Pohjois-Karjalan ja koko Suomen tulevaisuuden toivo. Ja onpa rouva tyylikkäänä ja elinvoimaisena. Mukavaa kun teille tuli jo näin nopealla aikataululla matka Helsinkiin. Minä olen varannut tänne sohvapöydälle esittelymateriaalia tulevasta ohjelmasta seuraaviin eduskuntavaaleihin (ohjaa Helkan istumaan sohvalle ja istuu viereen). Minä olen suorapuheinen mies. Mitenkäs Helkaa mahtaisi kiinnostaa ehdokkuus tuleviin eduskuntavaaleihin?

Helka (hivuttautuu lähemmäksi).

No voe hyvänen aeka tuota puheenjohtajjaa. Minäkö muka? Ettäkö eduskunttaan? Ettet sinä vaen pilanpäeten tuommosia huastele. Eepä sen puolleen – kyllä minä asijoista paljo tiijjän. Ja mehtämiehhiin kansa tulen hyvin juttuun. Se vaen se alppikotka on alakana viijä yöunnii minulta ja Maunolta. Näen jo yhen paenajaesunen missä iso kotka syöksy alas ja alako kynssii minun piätä ja hartijoeta.

Vitikka (laittaa käden suojelevasti Helkan hartioille).

Minä tarvitsen puolueeseen vahvoja henkilöitä, jotka pystyvät tavoitteelliseen työskentelyyn. Mutta katsotaanpa näitä vaaliteemoja tarkemmin. Metsästysharrastuksen säilyttämisen – siis metsästäjien ja heidän perheittensä saamiseksi äänestämään Liprua, lisäksi on tämä eläkeläisasia tapetilla. Onko sinulla Helka ajatuksia, miten eläkeläisiä ja piakkoin eläkkeelle siirtyviä voitaisiin haalia äänestäjiksi?

Helka

Onhan minulla. Kerittiin jo Maunon kanssa huastella. Eläkeläisissä on paljon, jotka tykkäisivät käyvä tanssimassa. Siinä se on mainio liikuntamuoto ja terveyven ylläpitäjä. Lisäksi sitä voepi yksinäenen löyttöö potrakan kumppanin. Mutta kun ei oo paekkoja ja jos on niin ovat matkojen piässä ja vasta iltayöstä aaki. Mielestämme valtion tai muakuntien tulisi järjesttee sopivat tanssiympäristöt ja osallisttuu muusikkojen kustannuksiin.  Eläkeläeset liikkeelle sanon minä. Sijotetut panokset tulloo takasi terveyshuollon vähenevinä kustannuksina ja lisäksi osa muusikoesta piässöö poes kortistosta parantammaan soetto – ja laalutaetojjaan.

Vitikka (kaappaa Helkan syleilyyn).

Kylläpä on mainio idea. (Nousee ylös ja kumartaa). Tuleva kansaedustaja Viitanen; saanko luvan? (molemmat alkavat hymistä jotain valssia ja alkaa tanssi, joka päättyy intiimiin halaukseen). Helka, sinussa on jotain veikeän vallatonta ja riehakasta. Ihastuin sinuun ensi silmäyksellä. Miten olisi illallinen tänään. Vai olenko liian uskalias?

Helka

Tuleva ministeri on niin puolleesavetävä, että tämmönen keski-ikänen meinoovvaa männä hyytelöksi. Joovan minä ilttoo istummaan. Ja vielä tämmösessä seurassa. Tuletko hakemmaan hotellista? Kuten suatat arvata minä sivveenä immeisenä asustan hotelli Helkassa (naurahtaa viekottelevasti).

Vitikka

Tulen taksilla, niin saadaan ottaa kunnon viiniä palan painikkeeksi. Nähdään kuudelta.

PS. Näytelmään kuluu 9 osaa. Se on julkaistu kirjassani "Juuan juurilta" helmikuussa 2018.

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu