Alppikotka, kuudes näytös

Kuudes näytös (Viitasen koti)

Helka on saapunut Helsingin matkalta. Istuvat Maunon kanssa kahvilla ja Helka kertoo kuulumisia

 

Mauno

No – mitenkä mäni? Näitkö puoluepampun? Mitteepä sovitta?

Helka

Tämä oli Mauno kiäntteentekevä reissu. Tie on tasotettu eduskunttaan. Se on se Vitikka varsinaenen pelimies. Pätevä. Ja viisas. Ministeri siitä tulloo. Sano minun sanonneen.

Vaen oli se tosi innostunu siitä eläkeläesille suunnatusta tanssihommasta. Sano ottavasa yheksi puoluvveen vaaliteemaksi. Ja myö kuulemma suahhaan olla eelläkulukijoeta viestintäpuolella. Rahhoo lupasi piirin kautta kamppanjjaan. Ja minä suan olla piällä päsmärinä.

Mauno

Vae on se Vitikka niin noheva. Näkihän sen jo piältä. Jokohan suan minnää lopettoo jonniijoutavat hanttihommat, kun sinä piäset tienestilöelle. Ja vaekka uuvven haalikon.

Helka

Kuulehan ukkokulta. Sinä suat kakspiippusen iliman muuta. Ja uuvvet metätyskamppeet. Semmoset jotta tiettäät kuka ja kenen mies on liikkeellä. Ja metästysseuran puhheenjohtajaksi pyrit iliman muuta sopivassa tilantteessa. Se oes niin mukava itsenäessyyspäevänä esitellä: Tässä on mieheni Mauno Viitanen, metsästysseuran puheenjohtaja.

Mauno

Mutta se Kerkko Kivelä ei maha oikkein tykätä näestä meijjän ajatuksista. On muuten justiisa tulossa huastelemmaan metätysasijoesta. Ja arvelttiin saanassa käävvä. Ja sullako oli se kaapassakäänti? Tuohhan pullo ruskkeeta. On tässä syytä ottoo törräykset.

Kivelä (tulee sisälle, katselee ovelasti Maunoa).

Se Helka kävi kuulemma Helsingissä. Oli tavannut puoluejohtajan. Pikkulinnut visertäävät, että oikein menivät ravintolaan syömään kahdestaan.

Mauno

Niinkö mänivät? On se hyvä, että suapi Helka syyvvä toesten piikkiin. Se kun juutas on niin kovasyömänen. Ja ylleesä ottaa aeka kalliita ruokia. Mutta saana se mahttaa pikapuoliin olla lämmin. Vae juotko kupin kahvia ennenkun lähettään?

Kivelä (katselee ympärilleen ja istuutuu).

Otanhan minä. Tätä en millään kertoisi, mutta kun olet niin pitkäaikainen ja hyvä kaveri. Eipä kuulemma puoluejohtaja lähtenyt kotiinsa ruokailun jälkeen.

Mauno

Vae ee. Oesko vienä Helkan hotellille ja maksanna taksin. Se on kuule Kerkko kaekki suatua ja kottiin päen. Sillää taksirahalla suapi useemmaan hölskyvän kaapasta.

Kivelä

Tätä on vaikea sanoa. Tosi vaikea. Mutta vasta aamulla oli Vitikka lähtenyt hotellista.

Mauno

Oesko maksanna Helkan hotellilaskunnii. On se niin ymmärtäväenen se puhheenjohtaja.

Kivelä

Etkös sinä yhtään ajattele mitä ovat tehneet – kahdestaan samassa hotellihuoneessa. Mieti hyvä mies. Vitikalla on aikamoinen naistenmiesten maine. Tietysti näin luottamuksella kerrottuna.

Mauno

Oesko tuo ihan töllön työt tehnynnä? Se Vitikka. Ilimankos tuo Helka ollii niin hyvällä tuulella. Hallaili heti tultuvvaan ja sano, että nyt suapi ens yönä ukkokulta kyyttii. Huasteli, että oesi oppinna jottaen uutta asenttoo. Niin sen pittää olla. Nyt on suana Helka kunnon pamppua ja se ilostuttaa meejännii rakkauselämmee.

Kivelä

Niin, aivan niin…onhan se näkökulma tuokin. Mutta nyt sinne saunaan ja samalla jutellaan minun asettumisesta kansanedustajaehdokkaaksi.

 

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu