Alppikotka, seitsemäs näytös

Seitsemäs näytös (Huoltoaseman ”parlamentti”)

Helkalla alppikotkan kuva ja juliste eläkeläisten iltapäivätansseista. Eduskuntavaalit ovat lähellä.

 

Helka

Minäpä otannii ensimmäesen puhheenvuoron. (ottaa Alppikotkan kuvan) Huastakkoon Kivelä sitten. Rakkaat metätyksen harrastajat ja eläkeläisten hyvinvoennin puolustajat. Kun myö on julukastu kautta koko Suomen vaaliohjelma, niin on tungosta Liprupuoluvveesseen. Nyt sattaa kunnon kuuro meijjän laarriin. Rakas puoluejohtajamme on luvanna männä Tallinnaan huastelemmaan sikäläesten hallitusherrojen kanssa. Heti vualijen jäläkkeen. Meeninki on pyssäättöö Alppikotkan eteneminen Viron etelärajalle. Ee oo heleppo tulla kiilusilimän tänne. Siellä kun on Naton joukot vastassa ja kaekki. Niin jotta Alppikotka-assii on hyvässä hoejossa. Jos – tae kun minä piäsen eduskunttaan, laetan kaekki pelliin, jotta metätyslakkiin tulloo muutos. Alppikotkkoo suapi amppuu koko vuuvven ympäri. Ja luvat heltijjää männä torrakoehen kansa avittammaan virolaessii aseveljiä- ja siskoja. Minä olin puoluejohtajan kanssa Tallinnan risteilyllä ja siellä huasteltiin. Minkä keenutukselta kerittiin.

Eläkeläinen

Entäs se meijjän assii? Se eläkeläesten hyvinvoenti. Ja tanssipuoli. Tuas röykkäsi uamulla selän ja sivuja juillii.

Helka

Eläpä huoli. Tässä assiissa minulla on vasttuu olla koko Suomen esimerkkinä. Mikäpä on tässä (kohottaa julisteen) – mikäpä on tässä? Tässä on kuhtu kaekille eläkeläesille tulla ensimmäessiin tanssiloehin tyhjillään olevvaan seorojen talloon. Kahen viikon piästä. Leppäsen veljekset tulloo soettammaan. Piässööt vähäksi aekkoo immeisten ilimoelle ja poes kortistosta. Heellä alakkaa koko Itä-Suommee koskeva keekkakiertue. Ja eläkeläesten kukkarolle ee männä. Jokkaenen halukas piässöö ilimaseksi kunnon kohotuksseen. Kyytilöestä maksettaan puolet, jos ee oo ommoo kulukupeliä. Vaalien jäläkkeen alakkaa ilimaset terveystarkastukset, joilla mitattaan kunnon kohhoomista ja suahhaan oekkeesti tiettee paljoko yhtteiskunta siästää jatkossa verrattunna nykysysteemmiin. Tämä on kuulkkee kova juttu yli puoluerajojen. Mutta nyt annan Kerkolle puhheenvuoron. (Helka saa kovat taputukset)

Kivelä

Niin rakkaat ystävät. Helka toikin esille samat asiat, jotka minulla oli omassa listassani. Mutta sen verran vielä, että Kuhnustan tielle on saatava uusi siltarumpu – ainakin sille kohtaa, jossa Tuopanjoki virtaa Höytiäiseen. Se tulee takuuvarmasti, jos minut valitaan eduskuntaan.

(Tilaisuus päättyy puheensorinaan ja kuulijat poistuvat)

Kuinka käy Lipru-puolueen ja Helka Viitasen vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, selviää kahdessa viimeisessä näytöksessä. Näytelmä julkaistu helmikuussa 2018 kirjassa "Juuan juurilta"

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu