Alppikotka, kahdeksas näytös

Kahdeksas näytös (Viitasen koti)

Vaalivalvojaiset, mukana metsästäjiä, eläkeläisiä, naisia ja miehiä; Kerkko puuttuu

Radio

Vaalihuoneet sulkeutuivat kaksi tuntia sitten ja nyt alkaa tilanne olla varsin selkeä eri vaalipiirien ja myös valtakunnan tilanteen osalta. Täällä Helsingissä Liprupuole on saamassa noin viiden prosentin lisäkannatuksen verrattuna maakuntavaalien tulokseen. Samanlainen trendi näyttää vallitsevan halki koko Suomen. Vastaavasti Valtapuolue on menettämässä asemiaan kahdella…kolmella prosenttiyksiköllä. Mainittakkoon että Savo-Karjalassa Lipru on saamassa oikein jättipotin kansanedustajaehdokkaan Helka Viitasen siivittämänä. Viitanen on koko vaalipiirin ylivoimainen ääniharava. Mutta Viitasen vanavedessä Lipruilta on nousemassa eduskuntaan myös puolueen piirisihteeri Kerkko Kivelä.

Helka (vääntää radion hiljemmälle).

Kuulittako, kuulittako…kuulitko sinnää ukkokulta. Kuavva Maano kuohhuvvoo. Kaekille. Voe hyvä isä. Ettäkö kansanedustajaksi. No otettaan ja kaekille teille tuhannesti kiitokssii. Ootta ollu suureksi avuksi. (Mukanaolijat mölisevät ” Uudelle kansanedustajalle” ja kohottavat lasinsa. Samassa soi Helkan puhelin).

No voe tokkiisa. Ihanko se ite puoluejohtaja soettaa. Tae pitäsikö sannoo…tuleva piäministeri. Kiitokssii, kiitokssii sanottaan terveissii. Ettäkö ensi viikolla? Taettaa tehä piämisnisterin tuas lintupaesttii mieli he…he. Ka – tulehhan minä niin huastellaan samalla siitä ministerin postista. (sulkee puhelimen)

On se, kun ihan ite puhheenjohtaja onnitteli (pyhhkii silmiään; kaikki muutkin liikuttuvat). Kyllä se on tuo Vitikka. Että niin ystävällinen aennaa. Se on muuten meijjän Maunolle uus kakspiippunen tiijjossa. Ykspiippunen jiäpi pelekästään yökäyttöön, Eekö niin ukkokulta (menee ja muiskauttaa kunnon pusun)?

Leppänen 1(sisään astuu Leppäsen veljekset soittimet mukanaan).

Hyvää iltaa kaikille. Kuultiin tunti sitten, että Helka Viitanen on varma läpimenijä eduskuntaan. Otettiin taksi ja tultiin tänne. Tämä on meillekin onnen päivä. Kahden kuukauden keikkaputki on takana ja lisää tulossa. Hyvästi kortisto ja pankolla köllöttely. Tästä Helkasta on tullut kulttuuriharrastajille ja erityisesti musiikkiväelle oikein idoli…niin, Idoli isolla I:llä. Toivottavasti Helka otetaan vakavasti harkintaan, kun seuraavaan hallitukseen valitaan kulttuuriministeriä. (voimakkaat taputukset)

Helka

No voe hyvänen aeka noeta poekkii. Ettäkö kulttuuriministeri. Eipä tullukkaa itellä mieleen. No oeshan se. Oeshan se. Etkä oo niin tikun nokassa niinkun monet muut ministerit. Saesi pitoloessa käyvvä. Savonlinnan oopperat ja Ilimajoen mussiikkijuhlat. Ja tietysti Vuokon keäteatteri ja Kaustinen. Ja entäpä Sotkamo ja Seinäjoen tangomarkkinat. Tämä on sinulta pelari Leppänen mahottoman hyvä vinkki. Otahan kuohuvvoo…vae onko teillä paremmat evväät itellä mukana? Ka näkkyypä olevan.

Leppänen (ovat laittaneet soittimet valmiiksi).

Nyt hyvä vaaliväki. Saanemme pyytää teitä tanssimaan. Seuraavana soitamme vaaliteeman ”Kotkan poikii ilman siipii”. (Aloittavat soiton ja alkaa riehakkaat tanssit).

Huomenna sitten viimeinen näytös.  

 

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu