Alppikotka, loppunäytös

Yhdeksäs näytös (Puoluetoimisto, Hki)

Puolueväkeä + Helka, Mauno, Kerkko Kivelä ja Leppäsen veljekset) Puoluejohtajalle on järjestetty yllätys. Alppikotkan kuvan perusteella on saatu selvitettyä kotkan sijaintipaikka Sveitsissä. Helka Viitasella on Sveitsissä asuva kaukainen sukulainen, joka on saatu kiinni. Kerkko Kivelän avustuksella ja piiritoimiston rahoituksella Sveitsistä on saatu tilattua täytetty alppikotka, jonka on määrä saapua kuriiripostina tilaisuuteen.

Helka

Hyvät ystävät! Rakas puhheenjohtajamme on tiällä tuossa tuokiossa. Eepä tiijjä…eepä tiijjä Vitikka minkämoeset juhlat näestä on tulossa. Nimittäen minun Sveitsissä asuvan sukulaesen avustuksella suahhaan tänne täätetty Alppikotka. Inhottavasta munanrikkojasta ja mehtämiesten kaahusta tulloo puoluvveen sympooli. Kurriiripostina on uamulla tullu täätetty peto Suomeen ja se on vahtimestarin hoevissa isossa pahviluatikossa. Oottaa vaen minun komenttoo ja kiikuttaa tänne …jos jakssaa. Mutta nyt Leppäsen veljekset. Ottaakoo soettimet valammiiksi. Kun puhheenjohtaja tulloo sisälle niin laetatta soettotaetonne pelliin. Työ soetatta ja kaekki laalettaa yhessä minun tekemillä lissäyksillä ”Kotka lenttää aarinkkoon”. Nonniin nyt se tulloo …valammiina.

(puheenjohtaja astuu sisälle ja jää hartaana kuuntelemaan)

”Kun myrsky saapuu, pilvet mustat on

Tämän maan – pitää saan

Vain kotka uhka on

Se lentää vahvoin siivin Suomen luontohon

Ylös jää kotka – kunnes pamahtaa

nyt munat turvan saa…aaa…aaa…aaa…aaa”

Vitikka

Siinäpä veikeä ja ajankohtaan sopiva laulu. Kiitos! Tuhannet kiitokset. Hyvät Suomen sankarit! Eipä ole kauniimpaa näkyä minulle suotu kuin nähdä teidät (vinkkaa silmää Helkalle) tässä Lipru-puolueen kaikkein pyhimmässä. Jahah, siellä näyttää olevan samppanjat valmiina odottamassa. Ottakaahan kaikki lasit käteen. Nhiin, olemme saavuttaneet murskavoiton vaaleissa ja tarkistuslaskennassa ohitimme täpärästi pitkään Suomea hallinneen Valtapuolueen. Se tarkoittaa, että minut pyydetään kokoamaan uutta hallitusta rakkaaseen isänmaahamme. Kippis ja onnea meille!

Helka

Kiitos rakas puhheenjohtaja. Loistavat vaaliteemat purivat. Mehtälintujen metätys jatkkuu. Meijännii Mauno suapi uuven kakspiippusen ja tälle Kivelälle varmmaan soppii, jotta Mauno alottaa metätysseuran uutena puhheenjohtajana. Sinulla kun männöö aeka eduskunnassa nujutessa. Vae mitä häh?

Kivelä

Tuohan on parahin kansanedustaja Viitanen mitä loistavin ehdotus. Ilman muuta. Tämä on enää muodollista kokousta vaille valmis. Onnea Mauno jo etukäteen.

(Mauno liikuttuu)

Leppänen 1 (kilisyttää lasiaan).

Saisinko minäkin pienen puheenvuoron. Lipru ja meillä päin erityisesti kansanedustaja Viitanen on noussut musiikkipiirien ja eläkeläisten suureksi suosikiksi. Teema ”tanssilla eläkeläiset kuntoon ja pariutumaan”, on saavuttanut jo yksin Savo-Karjalassa noin 5000 eläkeläistä. Huhutaan, että yksi viiskymppinen leski olisi tullut raskaaksi. Mikä uskomatonta: minun ja veljeni lisäksi kortistosta on poistunut yli 20 muusikkoa. Mekin olemme velipojan kanssa siirtyneet …nhiin…kiljunteosta Alkon asiakkaaksi. Näin raha kiertää valtion kirstuun takaisin. Toivoisimme että puheenjohtaja pyörähtäisi Helkan kanssa edessämme pari tanssiaskelta ja lisäksi harras toiveemme on, että Helkasta tehtäisiin kulttuuriministeri. (Aloittavat soittaa ”Kotkan poikii ilman siipii”. Puheenjohtaja ja Helka tanssivat iloisesti naureskellen).

Kivelä

Toivoisin, että minutkin huomioitaisiin, kun mm. valiokuntien puheenjohtajia valitaan. Ja eikös eduskunnalla ole oma metsästäjien harrastusporukkakin. Olisikohan siellä tilaa tolkun vetäjälle?

Vitikka

Hyvä Kivelä! Työmyyrämme parhaasta päästä. Pidän huolta, että nimenne on vahvasti esillä eri valintoja tehtäessä. Ja Leppäsen veljekset saavat koota kymmenhenkisen orkesterin ensi kesän puoluekokoukseen. Tarvitsemme siellä vastuullisia soittajia, jotka eivät valomerkistä välitä.

Helka

Mutta nyt rakas Vitikka. Myö olemme valamistelleet sinulle varsinaesen yllätyksen. Määhän tuohon pöövvän vierreen oottammaan tuohon Alppikotka-kuvan vierreen. (ottaa puhelimen ja soittaa oven takana odottavalle vahtimestarille).

(Vahtimestari astuu sisälle ja tuo ½m x ½m kokoisen laatikon pöydän viereen sekä veitsen jolla laatikon saa auki)

Helka

Tulepa Mauno ja aakase laatikko. Minä kyllä paenotin, että lahja pittää pakata huolellisesti, mutta eepä näätä männeen viesti perille. Solomussa taettaa lahja olla, kun on nuinnii pieni paketti.

 

(Mauno avaa laatikon, vetää paperitäytettä runsaasti lattialle. Lopulta löytyy varsin pieni laatikko Mauno ottaa käteensä ja Leppäsen veljekset soittavat sovitun fanfaarin. (Mauno ottaa hämmästyneenä noin talitiaisen kokoisen linnun laatikosta ja ojentaa sen yhtä hämmästyneen näköiselle Helkalle)

Helka

Puhheenjohtaja, tässä on varmmaan käynynnä joku erehys. Kyllä tämä ilime on ihan samannäkönen kuin kuvassa, mutta tämähän on onneton riäpäle. Nokkahhii on pieni, kun tulitikun jämä. Mitenkä tämä on mahollista? Pelätty Alppikotka?

Vitikka (Räsähtää nauramaan, josta ei meinaa tulla loppua).

Voi hyvänen aika teitä te rakkaat liprulaiset. Alppikotka oli minun mainio ideani, joka toimi 110 %:sti. Vain äänet, vain äänet ratkaisevat hyvät ystävät. Äänillä saadaan valtaa. Eikä äänestäjät ole ennenkään uskoneet vaalipuheita. Mitä suurempi show – sitä parempi saldo. Ja onhan metsästysharrastus nostettu mainiosti esille kautta koko Suomen niemen. Hyvät ystävät! Pieni Alppikotka teki suuren puolueen ja minusta päämisterin. Niin ja Helkasta todennäköisen kulttuuriministerin. Kerkko Kivelästä varavaliokunnan puheenjohtajan ja koko eduskunnan metsästysharrastusvastaavan. Eiköhän naureta kerta yhdessä ja kohotetaan sen jälkeen vielä maljat valistuneille äänestäjille ja meille!

Loppu

seppokalevi

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 40 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa ja Venäjä. Perheyrittäjänä ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu