Hitto on huomattavasti leppoisampaa sorttia kuin perkele

Pahismainen käytös kiinnostaa tarinoiden osana ihmismieltä

Massojen mukana liikkuminen myötävirtaan on laumaeläimille tyypillistä käytöstä. Sitten on viisastelevia yksinäisiä runosieluja ja kärttyisiä, toisia arvostelevia erakoita – ja jossain liitelevät hiljakseen järjen äänet. Kun keksii, mikä niitä massoja saa liikkeelle, voi saada keksinnöstään suuren hyödyn. Maallisen tai henkisen.

Eilen käytin yhdessä salaisessa nurkassani valikoituja kirosanoja (olin niin kuohuksissani), ja kahdessa tunnissa alkoi hirmuinen aallokko pikselimerellä. Vikkelästi poistin purkaukseni, liittyen pieniin arjen vaatekappaleisiin, ja meri tyyntyi.

Pitäisikö siis tärkeissä asioissa ottaa vanhat kunnon kirosanat käyttöön massojen herättämiseksi*? Kansalaisaloite kaivostoimintalain muuttamiseksi olisi varmaan jo saavuttanut vaaditut 50 000 nimeä, jos se olisi heti otsikoitu tyyliin ”perkele..!”. …. semmoinen ei ole sopivaa lain kirjaimien edessä, mutta telkkarissa voisi muutama värikäs persoona katsoa kesken joutavan diipadaapan kameraan ja sanoa että ”v*ttuako mua nyt siinä seuraat, painu allekirjottaan kansalaisaloitteita helevetin kyytiä, niin päättäjien on pakko alkaa puuttua paskamaisuuksiin ”.

* (sarkasmia, mutta oli vaikeuksia esittää se lyhyen kahvitunnin puitteissa…)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu